"Cinayet etnik tartışmadan kaynaklanmışsa olay çok vahimdir"

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir baba ve oğlu Kürdçe konuştukları iddiasıyla silahlı saldırıya uğradı.

26-12-2018

Okunma: 779


Sarhoş olduğu öne sürülen Hikmet Usta'nın saldırısı sonucu baba Kadir Sakçı hayatını kaybetmiş, oğlu Burhab Sakçı ise ağır yaralanmıştı. Sakarya Valiliği, olayın etnik bir nedenden kaynaklanmadığını açıkladı.

Konuya ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, olayın takipçisi olduklarını, cinayetin anlatıldığı gibi etnik tartışmadan kaynaklanmışsa bunun çok vahim bir durum olduğunu söyledi.

Devlet yetkililerinin bu konuya güçlü bir tepki verip konuyu bir an önce aydınlatması gerektiğini vurgulayan Çakan, aksi halde konunun daha da alevlenebileceği uyarısında bulundu.

Çakan, “Birkaç gündür ülkemizin gündem maddelerinden biri de Sakarya ilinde meydana gelen babanın öldürülmesi, oğlunun da ağır yaralanması vakasıdır. Sosyal medyada bunula alakalı çok fazla haber var. Bu konuda Sakarya Valiliği de bir açıklama yaptı. Sosyal medyada yayınlanan haberlere göre, kendisine sorulması üzerine bir şahıs ‘Kürdüm’ dediği için zanlı tarafından öldürülüyor, oğlu da silahla ağır yaralanıyor. Valiliğin açıklamasında ise etnik bir tartışmaya dayanmadığı, alkollü bir zanlının başlattığı bir tartışma üzerine olayın yaşandığı, Kürdlük veya benzeri bir nedenle tartışmanın yaşanmadığıydı.” dedi.

“Devlet yetkilileri güçlü bir tepki vermelidir”

Olayın araştırılıp kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Çakan, “Biz Batman Barosu olarak bu konuda Sakarya Barosuyla da irtibata geçtik. Batman Barosu da bu konuyu araştırıyor ve bu konu hakkında bizlere geri dönüş olacaktır. Biz de olayın takipçisiyiz. Eğer sosyal medyada şekillendiği üzere eğer ortada etnik tartışmadan kaynaklanan bir cinayet varsa çok vahim bir durum vardır. Bu vahim duruma bence STK’ların veya halkın tepki vermesinden ziyade devlet bürokrasisinin, Cumhurbaşkanının çok ciddi ve güçlü tepki vermesi gerekiyor. Çünkü halkta veya STK’larda verilecek tepki belki bu etnik tartışmayı alevlendirebilir. Bunun yerine devlet bürokrasisi bu konuda güçlü bir tepki verirse bunun çok daha yararlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Bir an önce konu her türlü ayrıntılarıyla araştırılmalı, konuya hassasiyet verilmeli ve bu konuyla ilgili gerçeklik de ortaya çıkarılmalıdır. Aynı zamanda kamuoyu aydınlatılmalıdır.” diye konuştu.

Etiketler : #Cinayet   #etnik   #tartışmadan   #kaynaklanmışsa   #olay   #çok   #vahimdir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN