"Eğitimde pratik kısma yeterince önem vermedik"

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitimde pratik kısma da yeteri kadar önem verilmesi gerektiğini belirtti.

24-06-2017

Okunma: 827


Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında, Milli Eğitim Temel Kanunu ile mesleki ve teknik eğitimde yapılan düzenlemelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Çıraklık Eğitimi Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Genel Sekreteri Süleyman Güneş, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Recep İzmir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı yetkilileri, koordinatör öğretmenler ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimde son yıllarda ciddi çalışmalar yaptığını belirten Kurtaran, "İşveren kesiminden gelen talepler ciddi anlamda değerlendiriliyor. Yerelde de işverenin taleplerini biz değerlendiriyor ve yerine getiriyoruz. Ayrıca geride bıraktığımız yılın sömestr tatilinde mesleki eğitim çalıştayı yaptık. Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın startını verdiği bir istihdam seferberliği başlatıldı. İstihdamın olması için öncelikle herkesin işin içine girmesi lazım. Eğitim kurumları olarak biz gençleri iyi yetiştirmeliyiz, ayrıca iş çevrelerinin de gerekli istihdamı sağlaması lazım. Bu noktada en önemli görev eğitimcilere düşüyor. İyi eğitilmemiş birini kimse istihdam etmez. İstihdam üretim odaklıdır. Yani istihdam kaliteli üretim içindir. Kaliteli bir üretim için de bireylerin donanımlı yetişmesi gerekir. Bu sebepten ötürü bizim öncelikle eğitim konusuna eğilmemiz gerekiyor." dedi.

Konuşmasının devamında Kurtaran, "Eğitimde teorik kısma çok yoğunlaştık ama pratik kısma yeterince önem vermedik. İşveren de haklı olarak hem teorik hem pratik açıdan iyi yetişmiş eleman istiyor. 'İyi eğit, donat. Ben de istihdam edeyim.' diyor. Bu nedenden ötürü bakanlığımız son yıllarda bu işe eğildi. Mesleki eğitimle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda Batman'da bu işle ilgili siz değerli paydaşlarımızın bizlere vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından Hınç ve Ulu birer bilgilendirme konuşma yaptı.

Etiketler : #Eğitimde   #pratik   #kısma   #yeterince   #önem   #vermedik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN