"Kaçak elektrik kontrolü bağımsız kurumlar gözetiminde yapılmalıdır"

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı, mağduriyetlerin yaşanmaması için elektrik sayaçlarının kaçak kontrolünün bağımsız kurumlar gözetiminde yapılması gerektiğini belirtti.

28-11-2017

Okunma: 786


Son zamanlarda basına yansıyan "kaçak elektrik cezalarıyla" ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, haksızlığın önüne geçilip, mağduriyetlerin yaşanmaması için elektrik sayaçlarının kaçak kontrolünün bağımsız kurumlar gözetiminde yapılması gerektiğini söyledi.

"DEDAŞ elektrik dağıtım şirketi, kaçak elektrik kullandığını iddia ettiği şahıslarla ilgili tespiti kendi kurum elemanları vasıtasıyla yapıyor" diyen Şahin, kurumun, bu iddialar üzerinden abonelere ceza kestiğini söyledi.

Şahin, "DEDAŞ personelinin tarafsızlığı maalesef sorgulanıyor ve bu yüzden sıkıntılar kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı kaçak elektrik tespitinin bağımsız uzmanların gözetiminde yapılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Halktan haksız ve usulsüz kazanç sağlanmaması için elektrik dağıtım şirketleri elemanlarının "kaçak" kontrolünü tek başına değil, tarafsız resmi makamların gözetiminde yapması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bölgede elektrik ve sayaç kontrol işinin özel şirketlere devrinden sonra kaçak elektrik kullanımının önüne büyük oranda geçilmiş oldu. Ancak halkımızdan çok ciddi iddialar geliyor. Haksız yere mağduriyetlerin yaşatıldığına dair şikâyetler var. Özellikle sayaç okuma işini yapan elemanların firmalarının lehine haksızlıklar yaptıkları yönünde ciddi iddialar var.  Bu anlamda halkımızdan bize kaçak kullanmadıkları halde kendilerine büyük oranda ceza kesildiği ifade ediliyor." İfadelerini kullandı.

Haksızlığın önüne geçilebilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Şahin, "Böyle olunca haliyle aklımıza şu geliyor; acaba bu elemanlar çalıştıkları firmayı kâra geçirmek ve bunun karşılığında prim almak için böyle bir haksızlığa başvuruyorlar mı, böyle bir şeye teşebbüs ediyorlar mı? Bu konuda bizim çağrımız ve önerimiz; elektrik sayaç kontrolünün bağımsız kurumlar denetiminde yapılmasıdır. Belki bu şekilde daha adil olur. Hatta cezaların dahi yine bu bağımsız kurumların denetiminde kesilmesi gerekir." diye konuştu.

"Vatandaşımız mağdur olmasın, haksızlığa uğramasınlar"

Sayaç kontrollerinde herhangi bir usul ve kaidenin olmadığını belirten Şahin, sayaçların firma elemanları tarafından söküldüğünü ve gerek görülürse götürüldüğünü söyledi. Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Sayaç kontrollerinde firmanın kendi elemanları sayaçları söküyor, kontrolünü yapıyor, Kaçak kullandığına dair kanaat belirtiyor hatta kendisi ceza kesiyor. Bu adil değildir. Eğer abone kaçak kullanmamışsa bunu nasıl ispatlayacak? Bunu firmaya veya bağımsız kurumlara nasıl iletecek? Bu durumda vatandaş tamamen mağdur oluyor, kendisine haksız cezalar kesiliyor."

Etiketler : #Kaçak   #elektrik   #kontrolü   #bağımsız   #kurumlar   #gözetiminde   #yapılmalıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN