
"Okullarımızın TEOG'daki durumları kabul edilemez"
Batman'daki okulların TEOG sınavındaki mevcut durumlarının kabul edilemez olduğunu söyleyen mümkün Vali Ahmet Deniz, bu konuda herkesin kendini sorgulaması ve üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini belirtti.
17-01-2017
Okunma: 1116

Batman'ın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem Ortak Sınavları değerlendirme toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. TEOG sınavlarında Batman'ın başarısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için ortaokul müdürleriyle gruplar halinde toplantılar gerçekleştirilerek, çözüm önerileri tartışıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda okul yöneticilerine hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, geleceğin teminatı olan çocukların başarısı için kentte eğitimde önemli mesafeler almaları gerektiğini ifade etti.
Ülkemizin Türkiye'nin kalkınması için eğitimdeki başarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, "Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranında elde ettiğimiz başarının aynısını 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesinde ve 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasından da elde etmemiz için hepimize düşen sorumluluk çok çalışmaktır. Okullarımızın TEOG sınavındaki mevcut durumlarını kabul etmemiz mümkün değil, onun için herkes kendini sorgulamalı. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber; takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece-gündüz demeden çalışarak, başarımızı artırmalıyız. Ayrıca okullarımızın temizliğine önem vermeliyiz. 'Daha Temiz Bir Batman' için çalışmalıyız.” diye konuştu.
Eğitimin en önemli ayağı olan öğretmenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulunan Vali Deniz, okullarda "terör" propagandası niteliğinde eylem ve davranışlarda bulunan her kim olursa olsun okullarda barındırılamayacağının altını çizdi.
Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin yapılan sunumla devam etti.
Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi
BAT-RAY TANITILDI
Batmanlıları Tek Çatıda Buluşturacak Vakıf Kuruluyor
HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Batman Valisi, ağaç gerginliğine cevap verdi; “Harbi çevrecilik icraatla olur”
TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
6 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
Makaleler
Hava Durumu