"Ülkemizde yüzde 50 civarında kaçak yapılaşma var"

"İmar Barışı" bilgilendirme toplantısında konuşan Batman Valisi Deniz, Türkiye’de yüzde 50 civarında kaçak yapılaşmanın olduğunu söyledi.

22-06-2018

Okunma: 714


Batman Valiliğinin katkılarıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Sabri Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmar barışına ilişkin hazırlanan kamu spotunun gösterilmesi ile başlayan toplantıda; Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan ile Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.

İmar barışı yasasının 8 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Vali Deniz, "Ülkemizde yüzde 50 civarında kaçak yapılaşma var. İmara aykırı yapılar ruhsat alamıyor. Batman’da da yaşadığımız en büyük sorunlardan biride imara aykırı kaçak yapılardır. İmar barışı yasası sayesinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.

Kaçak yapılar için son başvuru 31 Ekim 2018

Batman’da da 35 bin civarında bina olduğunu ifade eden Deniz, "İmar Barışı kapsamına giren kaçak yapılar için vatandaşlarımızın 31 Ekim 2018’e kadar başvuru yapmaları gerekir. İmar barışı sayesinde kayıt dışı yapılar kayıt altına alınmış olacak. Bundan sonrada imara aykırı kaçak olarak yapılacak yapılar ile ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır." dedi.

Batman’ın her güzel projelerde Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini vurgulayan Deniz, imar barışında en iyi bir şekilde vatandaşların istifade etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü İsa Gülgür tarafından yapılan İmar Barışı Yasası bilgilendirme sunumuyla toplantı sona erdi.

Etiketler : #Ülkemizde   #yüzde   #50   #civarında   #kaçak   #yapılaşma   #var   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN