16 yıldır cezaevinde olan Çetiner annesinin taziyesine katılamadı

İslami kimliğinden dolayı 16 yıldır cezaevinde bulunan paralel yapı mağduru Bilal Çetiner'e, annesinin taziyesine katılım izni verilmemesi ailenin tepkisine neden oldu.

11-08-2016

Okunma: 1079


İslami kimliğinden dolayı 16 yıldır cezaevinde bulunan Bilal Çetiner'in annesi Saadet Çetiner (77) önceki hayatını kaybetti. Anne Çetiner'in cenazesi vasiyeti üzere Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyü (Kanîreva) Mezarlığına defnedildi.

Batman İkiztepe (Gırbereşk) köyünde bulunan taziye evinde taziyeler kabul edilirken Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Saadet Hanım’ın oğlu Bilal Çetiner ise izin verilmediği için annesinin taziyesine katılamadı.

Bilal Çetiner'in ailesi, 20 gün boyunca hastanede yoğun bakımda olan annesini görmesi için savcılığa dilekçe verildi. Ancak aile dilekçeye ret cevabı aldı. Daha sonra Bilal Çetiner'in vefat eden annesinin taziyesine katılması için bir kez daha savcılığa verilen dilekçeye yine ret cevabı aldı.

Kardeşi Bilal’in ne babasının ne de annesinin vefatında yanlarında olmadığını söyleyen İlham Çetiner, kendilerine bu mağduriyeti yaşatan paralel yapı mensuplarına lanet etti ve kardeşinin taziyeye katılımı için ret cevabı verenlere tepki gösterdi.

Çetiner, "Annem vefat etmeden önce kardeşim annesini sağken görebilmesi için savcılığa dilekçe verdik. Dilekçemize ret cevabı geldi. Kısa bir süre sonra annemiz vefat etti. Annemizi defin ettik. Kardeşim annemizi sağken görememişti. Bu yüzden en azından taziyesinde bulunsun diye tekrar dilekçe verdik. Annesinin taziyesine katılması için gönderdiğimiz dilekçeye de ret cevabını aldık. Kardeşimin tek suçu dindar olmasıydı. Bu yüzden annemi görmesini engellediler ve taziyesine bile göndermediler." dedi.

Hükümet yetkililerine seslenen Çetiner, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan sesime iyi kulak verin; kardeşim ve arkadaşları İslami bir yaşam sürdürebilmek için çabaladıklarından dolayı zalim FETÖ çeteleri tarafından iftiralara maruz kaldılar. Cezaevlerine konulup, müebbet hapse mahkum edildiler. Sebepsiz yere kardeşimin, annemizin taziyesine gelmesine izin vermediler. Birçok Ergenekon tutuklusuna izin verilmişti. Kardeşim gibi İslami kimlikli mahkumlar neden bu haktan mahrum bırakılıyor.”

Etiketler : #16   #yıldır   #cezaevinde   #olan   #Çetiner   #annesinin   #taziyesine   #katılamadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN