5 Milyon TL’lik yatırımla OSB’de olmak istiyor

5 Milyon TL’lik yatırımla OSB’de olmak istiyor

02-10-2017

Okunma: 772


1996 yılından beri İstanbulda faaliyet gösteren Seha Tekstil, yaklaşık 3 aydan beri Batmanda açtıkları şubelerinde hizmet vermeye devam ediyorlar.

Batman’da şube açmalarının sebebini iki nedenle aktaran Firma sahibi Mehmet Şükrü Yılmaz, Şöyle konuştu: “İstanbul’da üretim durmuş, maliyetler yüksek ve konfeksiyon sektörü suskun durumdadır. İkinci amacımız, Batman’da, memleketimizde istihdam yaratmak ve bölge insanına ve memleketimize faydalı olmak, buradakilere  iş imkanı sağlayarak katkı sağlamak istedik” dedi.

“ OSB’DEN TALEP ETTİĞİMİZ ARAZİ VERİLİRSE BEŞ MİLYONLUK YATIRIM YAPACAĞIZ”

Batmanlıların istihdam edilerek ekmek yemesini, barışın, düzenin gelmesini istediklerini ifade eden Yılmaz, en önemli amaçlarından birinin de alt yapılarını tamamen buraya kaydırmak ve OSB’den talep ettikleri 10 dönümlük arazinin kendilerine tahsis edildiği taktirde yaklaşık 300 personelden fazla kişi istihdam edip burada 5 milyonluk dev bir yatırımla hizmet vermek istediklerini sözlerine ekledi. Şuan Gültepe Mahallesi , 4323 Sokak No:8’de bulunan yerlerinde DANIEL DAAF marka tekstil ürünlerinde ihracat firması olan olarak çalışan sektörün İşletmecisi Yılmaz Şöyle konuştu: “ Öncelikle bizim Organize ve Sanayi Bölgesine başvurmamızın sebebi, Batmanın merkezinde kendimize uygun bir bulamadığımız içindir. Bunun için hızlı bir şekilde bir alt yapı ve yer tahsisi istiyoruz. 250-300 dolayında  kişi çalıştıracağız, mallarımız, yaptığımız ürünlerin tamamını direkt Fransa, Almanya ve İngiltere’ye ihrac edeceğiz. Bunun dışında bu bölgedeki atölyecilere, küçük çaplı 50-60 insan çalıştıran yerlere ayrıca mal vereceğiz. Kendi malımızı onlara ücret karşılığında diktireceğiz.  Genel olarak ürünlerimiz penye örme üst  grubudur. Ayrıca kot ve keten pantolon işine de yeni girdik. Eşofman, fermuarlı, kapşonlu, mont tarzı örme grubu olarak geniş bir kitleye hitap etmekteyiz.

“ MEMLEKETİMİZDEKİ İNSANLAR EKMEK YESİN “

Genel olarak amaçlarının kendi insanlarına ekmek kapısı oluşturmak ve istihdam olduğunu yineleyen Yılmaz ayrıca, “ Batmanın sektörü genel olarak bazı markaların  basit modellerine alışmışlar. Biz genelde ağır tarzlı mal çalışıyoruz, Batmandaki konfeksiyon sektörünü buna alıştırmaya çalışacağız. Çünkü ağır derken, işçilik daha fazla ve fiyatları da haliyle daha yüksektir. Merkezimiz İstanbul- Merter’dedir. Batmandaki ise ilk şubemizdir. İmalatımızın tamamını buraya getirmeye niyetliyiz. Yani orada sadece ofisimiz kalacak,çünkü biz orada kumaş da yapıyoruz. Kumaş üretimimiz de vardır. Öncelikle biz altyapıyı yoklamak, ve kendimizi test etmek için yapacağız. Avrupa ülkelerine, Fransaya, Almanyaya ürünlerimizi ihraç ediyoruz. İngiltereyle yeni bir müşterimiz var, ilk malı Batmana getirttik. Ayrıca DANIEL DAAF isminde kendi markamız kendi ürünümüzdür. Merter’de toptan mağazalarımız da mevcuttur. Hem ihracat, hem de kendi markamızın tamamını buraya getirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : #5   #Milyon   #TL’lik   #yatırımla   #OSB’de   #olmak   #istiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN