Abdestin Fazileti

RABİA GÜL


                HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

AYET: “Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerini yıkayın.Başlarınızı mesh edin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın.”

HADİS: “Kim güzel bir abdest alır, sonra kalkıp farz namazını kılarsa, ayağıyla yürüdüğü, eliyle tuttuğu, kulaklarıyla dinlediği, gözleriyle baktığı ve içinden geçirdiği günahları bağışlanır.”

HİKAYE

 ABDESTİN FAZİLETİ

Ukbe İbn Amir (ra) anlatıyor: “Üzerimizde develeri gütme işi vardı, bunu sırayla yapıyorduk.Bir gün gütme nöbeti bana gelmişti. Günün sonunda develeri kıra çıkarıyordum. Nöbetimden dönüşte Resulullah’a (sav) geldim, ayakta halka hitap ediyordu. Söylediklerinden şu sözlere yetiştim:

 ‘Güzelce abdest alıp, sonra iki rekat namaz kılan ve namaza bütün ruhu ve benliği ile yönelen hiç kimse yoktur ki kendisine cennet vacip olmasın!’

Bunları işitince kendimi tutamayıp: ‘Bu ne güzel!’ dedim. Bu sözüm üzerine önümde duran birisi: ‘Az önce söylediği daha da güzeldi!’ dedi. ‘Bunu söyleyen kim?’ diye baktım. Meğer Ömer İbnu’l-Hattab’mış.O, sözüne devam etti:

‘Seni gördüm, daha yeni geldin. Sen gelmezden önce şöyle demişti:

‘Sizden kim abdestini alır ve bunu en güzel şekilde yapar, sonra da: ‘Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resulühü.’ Derse, kendisine cennetin sekiz kapısı da açılır; hangisinden isterse oradan cennete girer.”

FIKRA

Gökte Misafir Edilen Ne Yer?

Nasreddin Hoca, Ramazan ayı boyunca vaazlar etmek, namazları, teravihleri kıldırmak üzere evine uzak bir köyde işe başlamış. Hoca’ya köyde bir oda tahsis etmişler. Görevi kısa süreli olduğundan Hoca ailesini getirmemiş, odasında tek başına kalıyormuş.
 

Köyde vaaz ederken bir ara Hz. İsa’nın göğe çekildiğinden söz etmiş.                         Camiden çıkınca yaşlı bir kadın yanına yaklaşıp :

- Hoca efendi, Hz. İsa göğe çekildi dedin, ama orada ne yeyip ne içtiğini anlatmadın!

Hoca: 

- Bre kadın, günlerdir bu köyün misafiriyim. Bir gün olsun misafirimiz ne yer ne içer demediniz de, gökte misafir edilen Peygamberin ne yeyip ne içtiğini soruyorsun ! demiş

FIKRA

 

Temelin ineği hastalanmış.. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş.

Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp Allah’a yalvarmış..

-”Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarım…”

Bu hayvan iki günden fazla yaşamaz diyen veterinerlere rağmen inek iyileşmiş..

Bizim temel 15 gün oruç tutmuş. 16.gün inek ölmüş.

Temel ne yapacağını şaşırmış.

İnek ölü, havadan 15 gün de oruç tutulmuş…..

Ellerini açmış :

-“Yarabbi sen ki bana boyle ettun,, ineği kurbana sayar, tuttuğum oruçlari da Ramazan’dan düşerum…

Hiç kusura pakmayasun…”

 AKLINIZDA BULUNSUN

BEZELYE

Yaz mevsiminde taptaze dalından tezgahlara gelen bezelyeyi şoklama yöntemi ile dondurup, kışın da bu enfes sebzeyi tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken; bezelyeleri ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra kaynar suda 1 dakika haşlayın. Buzlu suya alıp süzün. Buzdolabı poşetlerine paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.  
 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN