Altın fiyatlarındaki düşüş piyasayı hareketlendirdi

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün piyasayı hareketlendirdiğini belirten Batmanlı kuyumcular, bu durumun devamlılığını istiyorlar.

02-05-2017

Okunma: 1005


Türkiye'de yaşanan olaylara bağlı olarak piyasadaki durgunluk nedeniyle altın fiyatlarının yükselişinden etkilenen kuyumcular, referandum sonuçlarının ekonomide belirsizlik ve durgunluğun yerini olumlu bir etkiye bıraktığını belirtiyorlar.

Referandum öncesi dolardaki artışın altın fiyatlarını etkilemesi nedeniyle yükselişe geçen altının gram fiyatı 153 TL'yi buldu.

Referandum sonuçlarının ardından altının gram fiyatında 7 TL gibi bir düşüşün yaşandığını ve bunun ekonomiyi az da olsa rahatlattığını söyleyen Batmanlı kuyumcular, altın fiyatında daha da düşüş yaşanacağını tahmin ettiklerini dile getirdiler.

Altındaki düşüşün hem kendilerini hem halkı sevindirdiğini ifade eden Hüseyin Bardakçı, "Seçimlerden sonra ülke ekonomisinin durumunun daha iyiye gittiğini görüyoruz. Milletin üzerindeki tedirginlik kalkmıştır. Seçimden sonraki durum iyiye doğru gidiyor. Seçim öncesine göre altın fiyatlarında 6-7 lira gibi düşüş yaşanmıştır. Bundan sonra da bu düşüşün devam etmesini bekliyoruz. Seçimden sonra piyasaya olumlu bir hava gelmiş. İnşallah bundan sonrası da iyi olacaktır, beklentimiz bu yöndedir." dedi.

Bu durumda piyasanın hareketlendiğini vurgulayan Bardakçı, şunları söyledi: "Şu anda altın fiyatı olumludur ve daha da düşeceğini beliyoruz. İnşallah ekonomimiz güçlenecek ve bu fiyatlar daha da düşecektir. Bir haftadır piyasalar biraz hareketlendi. Hem dolarda hem onsta fiyatların düşmesi ekonomiye iyi bir katkı sunuyor. Türkiye'de bundan sonra da inşallah durumlar iyi olacak. Düğün sezonu başladığı zaman piyasaya daha olumlu etki yapıyor."

Altın fiyatında yaşanan düşüşü ve son durumu anlatan İsmet Koç ise "Külçe altını 153 liraya kadar çıktı. 22 ayar altın da 144,5 lira olmuştu. Şu anda 22 ayar 138 liraya düştü. Külçe altını da 145,5'e kadar düşmüş. Şu anda düşüş gösteriyor. Biz altının daha da düşeceğini bekliyoruz. Türkiye ekonomisi iyiye gittiği için biz diyoruz ki altın daha da düşecek. Altında gram başı 7 lira düştü. Ekonomi iyiye gittiği için düştü. Yoksa dolar da yükselecekti. Şu anda ekonomik olarak durumlar çok iyi gidiyor. Altının fiyatı düştükten sonra piyasa eskiye göre daha iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Altın   #fiyatlarındaki   #düşüş   #piyasayı   #hareketlendirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN