Anız Yangınlarının Önüne Geçilemiyor

Batman'da her yıl yapılan bilgilendirme ve uyarılara rağmen anız yakmalar bu sene de engellenemiyor.

30-09-2018

Okunma: 796


Batman'da her yıl yapılan bilgilendirme ve uyarılara rağmen anız yakmalar bu sene de engellenemiyor.

Tarım geleceğine ve toprağa verdiği zarar kadar, toprakta bulunan canlılarında diri diri yakılmasıyla tartışma konusu olan anız yakmalar, yetkililerin tüm uyarılarına ve bilgilendirmelerine rağmen bu sene de devam ediyor.

Batman merkez Samanyolu köyü ile Havaalanı Kavşağı arasındaki bir tarla ve Silvan ilçesine bağlı köylerin tarlalarından akşam saatlerinde başlayan anız yangınları sabah da devam ederek Batman'ın şehir merkezini duman altında bıraktı.

Anız yakmanın topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluştuğunu belirtiyor. Ancak yapılan tüm ikazlara rağmen yer yer anız yakılması, ciddi önlemlerin alınmadığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Batman Valiliği, Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile çevreci derneklerinin yaptığı uyarı ve bilgilendirmeler Batman'da anız yakılmasını büyük oranda düşürdü. Ancak özellikle Diyarbakır'ın Silvan ve Bismil ilçelerinde yakılan anızların dumanı Batman şehir merkezini olumsuz yönde etkiliyor.

Anız yakılmasına tepki gösteren Batmanlı vatandaşlar, özellikle Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından anız yakılmasına karşı önleyici tedbirlerin alınmasını istediler

Etiketler : #Anız   #Yangınlarının   #Önüne   #Geçilemiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN