BAKAP’TAN REKTÖR DURMUŞ’A TIP FAKÜLTESİ ZİYARETİ

Batman Kalkındırma Platformu (BAKAP) İcra Kurulu Sağlık-Sen Başkanı Zahir Seven başkanlığında Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’u ziyaret ederek Batman’ Tıp Fakültesi’nin kazandırılması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

12-04-2018

Okunma: 1079


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Durmuş, tıp fakültesinin Batman’da kurulmasını üniversite olarak canı gönülden istediklerini ve bu çerçevede Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesinin kurulması için YÖK’ başvuruda bulunduklarını belirtti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Batman’a geldiğinde zatıâlilerine tıp fakültesinin kurulması için dosya verdiklerini belirten Rektörümüz Durmuş, tıp fakültesi kuruluşunun tamamen siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Rektörümüz Durmuş, BAKAP’ı önemsediğini ve çalışmalarına destek vereceklerini belirterek, Batman kamuoyunun bu konuda istekli ve kararlı olması gerektiğini ve tıp fakültesi talebinin her platformda gündeme taşınması gerektiğini bu nedenle BAKAP’a çok iş düştüğünü söyledi.

Batman’ın sosyo-ekonomik ve kültürel yapısının tıp fakültesinin kurulmasına en uygun il olduğunun altını çizen Rektör Durmuş, nüfusu ve uzman doktor sayısı ile kararın çıkması halinde çok kısa zamanda tıp fakültenin açılabileceğini açıkladı.

Ziyarette konuşan BAKAP İcra Kurulu Başkanı Zahir Seven, Batman’a tıp fakültesinin kazandırılması için STK’lar olarak güç birliği içinde her platformda bu isteğimizi ve kararlılığımı ortaya koymak için çalışmalara başladıklarını, yanı başımızda Siirt’e tıp fakültesinin kurulması kararının verilmiş olmasının çokta önemli olmadığını, Karadeniz Bölgesi’ne baktıklarında yan yana şehirlerin üniversitelerinde tıp fakültelerinin olduğunu gördüklerini, dolayısı ile kamuoyunun oluşması ve taleplerimizin kararlılıkla ilgili yerlere ulaşması halinde Batman’a tıp fakültesinin kurulabileceğini söyledi.

 

BAKAP’ın Rektörümüz Durmuş’u ziyaretinde Başkan Seven’e Gercüş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Şaşmaz, Radyo Yüksel ve Objektif Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Yüksel Çiftçi, Medeniyet Derneği Şube Başkanı Yahya Koyun, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mahsum Padir eşlik etti

Etiketler : #BAKAP’TAN   #REKTÖR   #DURMUŞ’A   #TIP   #FAKÜLTESİ   #ZİYARETİ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN