Bankalar Fırsatçılık Yapıyor

Biçici yaptığı açıklamada Bankaların Hükümetin açıkladığı ‘’Enflasyonla Topyekûn Mücadele’’ programına destek vereceğini taahhüt etmesine rağmen taahhütlerine yerine getirmediğini ifade etti.

21-10-2018

Okunma: 555


TÜMSİAD Batman şube Başkanı Kamil Biçici yaptığı basın açıklamasında Bankaların Hükümetin açıkladığı ‘’Enflasyonla Topyekûn Mücadele’’ programına destek vereceğini taahhüt etmesine rağmen taahhütlerine yerine getirmediğini ifade etti.

Biçici; 9 Ekim’de Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) tarafından yapılan açıklamada, "Bankaların firmalara 1 Ağustos'tan sonra yüksek faizle kullandırılmış olan kredilerin faiz oranlarında 10 Ekim'den itibaren vade sonunu beklemeden yüzde 10 indirim yapacaklar." Sözünün havada kaldığı ifade ederek, mevcut durumda zorlu günler geçiren firmaların bankaların keyfi uygulamalarıyla daha da zorlandığını belirtti. Deyim yerindeyse bankalar faiz oranlarını aşağı çekmek yerine daha da yükselttiler. Bu durum yereldeki firmalarımızı daha fazla etkiliyor.

Biçici; Ticari kredilerin faiz oranlarının yüzde 40’lara varması kurumsal şirketleri ve esnafı iflasın eşiğine getirirken, ayakta kalabilenleri ise ne yazık ki süründürüyor!

TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici; Bankalar Ekonomimizin güçlü olduğu günlerde şirketlerin ayağına kadar gidip kredi vermeye çalışırken, şimdi ise finansal zorluklarla boğuşan, üretime devam etme gayretinde olan, istihdam konusunda elini her zaman taşın altına koyan üreticilerimize darbe vurmaya çalışıyor. Birçok şirket, iş yapmak için finansal ihtiyaçlarını öz sermayelerinin yanında bankalardan aldıkları kredilerle karşılıyor. Mevcut kredilerini ödeyemeyen şirketlere ödemede kolaylık sağlanması gerekir. İlimizde reel sektörde iş yapan firmalara tolerans sağlanması dileğimizdir. Sonuçta Bankaların sıkıştırdığı işletme iş yaptığı diğer firmalara para ödeyemiyor. Piyasa kendiliğinden tıkanıyor.

Bizler topyekûn mücadele ederken bankaların kalkıp kendi menfaatlerini toplum menfaatlerinin üstünde görmesi kabul edilebilir değil. Bankaların bu durumu fırsata çevirmelerini tasvip etmiyoruz. Bu konuda Devletin denetim mekanizmalarını göreve davet ediyoruz

Etiketler : #Bankalar   #Fırsatçılık   #Yapıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN