Baraj gölünün altında kalacak köy için kura çekildi

Batman'da Ilısu Barajı Gölü'nün altında kalacak Çayüstü köyünün yeni yerleşim alanı için arsa kuraları çekildi.

10-11-2017

Okunma: 895


Hidroelektrik Santral (HES) projesi kapsamında Ilısu Barajı Gölü havzasında kalacak Batman merkeze bağlı Çayüstü (Beda) köyünün yeni yerleşim alanı için arsa kuraları çekildi.

Hak sahibi olan 52 aileye verilecek arsaların kura çekimi; Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Afif Çelebi, Proje ve Yapım Şube Müdürü Hidayet Aytaç ve köy halkının katılımıyla noter huzurunda yapıldı.

Kura sonucunda, Çayüstü köyünün Mahar mevkiinde yapılacak yeni köy alanının imar planının onaylandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Köy merkezinin bir kısmı Ilısu Barajı Gölü havzasında kalan Batman ili merkez ilçe Çayüstü köyünün 5543 sayılı İskan Kanunu'nun 16'ncı maddesi olan fiziksel yerleşimin düzenlenmesi kapsamında yeni yerleşim yerine taşınması çalışması son aşamalarına gelmiştir. Beda köyü Mahar mevkiinde yapılacak yeni köy alanının imar planı onaylanmıştır. Uygulama imar çalışması bitmiştir. Yaklaşık 334 dönümlük bir alan üzerinde bulunan yeni yerleşim yerindeki parsellerin tevhit ve ifrazları yapılmıştır." denildi.

Yeni bir köy yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten köyün muhtarı Mesut Ekinci, 4 senedir köyün taşınması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Şu anda 52 hanenin olduğunu, kurulacak yeni köyde ise 70'i aşkın hanenin bulunacağını dile getiren Ekinci, "Yeni yerimize taşınacağımız için çok seviniyoruz, memnun olduk. Yeni bir köy kurulacak. Yılbaşından sonra köyün yapılma aşamasına geçilecek. Daha önceki yolumuzun uzunluğu 20 kilometreydi, şimdi ise 15 kilometreye düşecek. Köyümüz sıfırdan yapılacak ve bunun için valimizden ve yetkililerden isteğimiz, sıfırdan yapılacak köye ne gerekiyorsa onların yapılmasıdır." şeklinde konuştu. 

Etiketler : #Baraj   #gölünün   #altında   #kalacak   #köy   #için   #kura   #çekildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN