Batman'da etkili olan dolu nedeniyle yollar ulaşıma kapandı

Batman'ın Sason ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu ve yağmur ekinlere zarar verirken, bazı yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu.

10-05-2017

Okunma: 930


Batman'ın Sason ilçesinde dün akşam saatlerinde aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu ve sonrasında etkili olan yağmur birçok ekili araziye zarar verdi.

Aşırı yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapanırken, İlçe Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu. Oluşturulan kriz masasıyla olası sel baskınlarına karşı müdahale ekibi oluşturdu.

Aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu ve yağmurun bir anda sele dönüşmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı.

Birçok yerleşim birimi yolunun sular altında kaldığı belirtilirken, ilçeye bağlı köy yollarında hasar oluştuğu bildirildi.

Sel sularının geçtiği yol ve arazilerde derin çukurlar oluştu. Derince köy grup yollarında yağıştan dolayı heyelan meydana gelirken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

Büyük sellerin oluştuğu ilçede can kaybının olmadığını belirten Sason Belediyesi Zabıta Amiri Uğur Uçar, "Meydana gelen aşırı yağış nedeniyle ilçemiz köy yollarında büyük hasarlar oluştu. Özellikle ilçe merkezine bağlı Kayabaşı, Yenimahalle, Sevek mahallelerinde ve çay kenarında bulunan mahalle ve Derince grup yolunda hasar oluştu. Çoğu köy yolumuzun menfezleri tıkanmış, bazı yerlerde yol tamamen çökmüştür. Belediyemiz tarafından kriz masası oluşturuldu. İlçemiz genelinden gelebilecek her türlü yardım çağrılarına anında müdahale edebilmek için ekiplerimiz hazır halde bekletiliyor. İlçe merkezinde de gelen sellerin oluşturduğu çamurları temizleme ve yol açma çalışmalarını anında başlatıldı." dedi. 

Etiketler : #Batman'da   #etkili   #olan   #dolu   #nedeniyle   #yollar   #ulaşıma   #kapandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN