
Batman’da doğaya 250 keklik salıverildi
Doğa Koruma ve Milli parklar Batman İl Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesine getirilen 250 kum kekliği doğaya bırakıldı.
02-08-2016
Okunma: 1010

BATMAN /2016-08-02 13:45:36
Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü, Kozluk Avcılar Derneği ve Muhtarlar Derneğinin birlikte organize ettiği yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya 250 adet kınalı keklik bıraktı.
Kozluk Çayönü (Raşadara), Kurşunlu (Mala Xano) ve Yeni köy (Günde Nu) mevkilerine doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Kozluk Avcı ve Avcıları Sevenler Derneği Başkanı Gürgin Kalkan, “Kene ve bilhassa süne ile mücadelede kınalı kekliklerle büyük başarı sağlanıyor.” dedi.
Yaban hayatını korumak için her yıl keklik saldıklarını söyleyen Kalkan; “Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Doğaya salınan kınalı kekliklerin ortama uyum sağlayabilmesi için birkaç gün yırtıcı mücadelesi yapacağız. Yine bölgede avlanan avcıları yavru keklikler konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Doğaya saldığımız kekliklerin hayatta kalabilmesi için 1-2 yıl avcı ve yırtıcı kuşlardan korunması gerekiyor. Bugün burada 250 kekliği doğaya saldık. Aldığımız sözlerle yılsonuna kadar bin adet kınalı keklik daha doğaya bırakmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
BAT-RAY TANITILDI
Batmanlıları Tek Çatıda Buluşturacak Vakıf Kuruluyor
HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Batman Valisi, ağaç gerginliğine cevap verdi; “Harbi çevrecilik icraatla olur”
TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
6 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
Makaleler
Hava Durumu