Batman’da Siyer-i Nebi bilgi yarışması finali yapıldı

Batman merkezde eğitim veren liseler arasında düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’ finali yapıldı.

30-04-2016

Okunma: 959


Batman merkezde eğitim veren liseler arasında düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’ finali Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’ finaline Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Siyer-i Nebi Bilgi yarışması Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kurtaran konuşmasında “Yarışmaya katılan tüm öğrenciler bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.

“Hz. Muhammed Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir”

Kurtaran, “Hz. Peygamberin hayatını bize anlatan Siyer-i Nebi dersini seçmeli olmasına rağmen vatandaşlarımızın çok rağbet göstermesi hepimizi memnun ediyor. Batman Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Değerler Eğitimi Komisyonu tarafından geleneksel hale getirdiği Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması siz gençler tarafından da çok rağbet görüyor. Tabi ki bu sadece bilgi yarışması değildir. Hz. Peygamberi bilmek, Hz. Peygamberin hayatını örnek almaktır. Çünkü O, Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir. O, en yüksek ahlak üzerine yaratılan Allah’ın en sevgili kuludur. İşte bu nedenle O bizim için örnek alınacak yegâne insandır. Gruplarında birinci olarak final yarışmasına gelen tüm öğrencilerimiz bizim için birincidir, şimdiden hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Kurtaran’ın konuşmasının ardından, yarışmanın kuralları hakkında bilgi verildi. Bölge birincilerinin katıldığı final yarışması yapıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonrası, Batman Anadolu Lisesi birinci olurken, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi İkinci, Batman Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi üçüncü, Fen Lisesi dördüncü ve Raman Anadolu Lisesi beşinci oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etiketler : #Batman’da   #Siyeri   #Nebi   #bilgi   #yarışması   #finali   #yapıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN