Çocukları engelli olan Suriyeli aile yardım bekliyor

Batman'da 4 çocuğundan 3'ü engelli olan Suriyeli aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

05-05-2017

Okunma: 871


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler, kendi imkânlarıyla kiraladıkları derme çatma evlerde kıt kanaat geçiniyorlar.

Haseke kentinden kaçarak eşi ve 4 çocuğuyla birlikte yaklaşık bir yıldır Batman'a sığınan İdris Abdi, bir lokantada yevmiye usulüyle çalışarak, hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Bahçelievler Mahallesi 1643 Sokak'ta kiralık bir evde oturan Abdi, ayda yaklaşık 400 TL kira, elektrik ve su borcunu yatırdığını söyledi.

Hayatlarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirten Abdi, tek isteklerinin sara ve zihinsel engelli 2'si kız 3 çocuğu için yardım yapılması olduğunu ifade etti.

Maddi gücünün olmadığını ve kıt kanaat geçimlerini sağladıklarını dile getiren Abdi, "Yaklaşık bir yıldır Suriye'nin Haseke şehrinden buraya geldik. 3 çocuğum hasta ve 3'ü de konuşamıyor. Onların bu durumuyla çok zorluk çekiyoruz. Çok zor şartlarda geçiniyoruz. Lokantada günde 10 saat çalışıyorum. Maaşımın yarısı kira, elektrik, su parasına gidiyor. İsteğim çocuklarıma bir maaş bağlanmasıdır. Belki o zaman biraz rahatlarız. Kendi başlarına yemek yiyemiyorlar. Bizler onlara yediriyoruz. Hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar." dedi. 

Etiketler : #Çocukları   #engelli   #olan   #Suriyeli   #aile   #yardım   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN