Danıştay kararına rağmen Hasankeyf'te taşıma işlemleri devam ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve HES sebebiyle yapılan taşıma çalışmalarının ihalesi 2 gün önce Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen çalışmalar devam ediyor.

27-11-2018

Okunma: 606


Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 12 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve hidroelektrik santrali (HES) sebebiyle yapılan çalışmalarının ihalesi sürürken 2 gün önce Danıştay tarafından alınan bir kararla iptal edildi. İhalenin iptal edilmesine rağmen çalışmalar devam ediyor.

Tarihi Eyyubi (Kızlar) Cami duvarlarının taşınması sırasında Hasankeyf ilçe merkezinden geçen uluslararası yola hafriyat döken firma yetkililerine Danıştay kararını da göstererek AK Partili Belediye yetkilileri ile Hasankeyfliler sabah saatlerinde kısa bir iş engelleme girişimde bulundular.

Eski Hasankeyf Belediyesinin Meclis Üyesi Abdullah Tarhan, "Hasankeyf vatandaşları sabah uyandığında baktılar ki ilçede geçen şehirlerarası yolun orta refüjünde bulunan elektrik direklerinin sökülmüş. Bunun üzerine gelip ilgili firma ile görüştüklerinde firma yetkilileri de tarihi eserleri taşımak için çalışma yapacaklarını söylediler. Vatandaş da tepki gösterdi. İki gün önce Danıştay'ın almış olduğu kararla bu tarihi eserlerin ihalesi iptal olmasına rağmen gördüğünüz gibi çalışmalar halen devam ediyor. Bir Hasankeyfli olarak yeni yerde evlerimiz bitsin vatandaş çıksın eski yerleşim alanında ne çalışma olursa olsun. Vatandaşın sorun sıkıntıları çözülmediğinden dolayı vatandaş tepkilidir." dedi.

Etiketler : #Danıştay   #kararına   #rağmen   #Hasankeyf'te   #taşıma   #işlemleri   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN