Demirci’nin Dini Söyleşine Yoğun İlgi

Batman Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısıyla Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği şiir ve dini sohbet programı kapsamında Senai Demirci’yi Batmanlılarla buluşturdu.

20-11-2018

Okunma: 605


Hz. Muhammed (SAV)’in doğum yıldönümü olan Mevlit Kandili gecesinde izleyiciyle buluşan tıp doktoru, yazar, radyo ve televizyon programları yapımcı ve sunucusu Senai Demirci, gerçekleştirdiği söyleşiyle izleyicilerden beğeni ve büyük alkış aldı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen program, Yıldız Camii İmam Hatibi Savcı Kıyanç’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında izleyiciyle buluşan Dr. Senai Demirci, İslamiyet ile eğitimin önemine ilişkin aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.

Söyleşide Demirci; “ Kâinattan insanı çektiğinizde kâinatın hiçbir anlamı kalmaz. Anlam üretemezsek boşu boşuna okumuş oluruz. O yüzden ilk oku emri bizim için hala geçerlidir. Yoldan güzel geçmemizin yolu, yolu güzel eylemekten geçer. Şikayet etmekle hiçbir sorun çözülemez. Sizin de önünüzde muhteşem bir yol var. İsterseniz zihninizi bahane üretmekle meşgul edebilirsiniz. İş üretmek istiyorsanız yoldaki taşları alarak yolunuzu güzelleştirmelisiniz” dedi.

Gençlere hayatlarında yaşayacakları sorunlar ve çözümleri ile ilgili olarak ipuçları veren Dr. Demirci, özür dileyebilmek, hata yapmak, tövbe etmek ve zamanı doğru kullanmak konularında da hikayeler üzerinden öğütler verdi. Gecede şiir de okuyan Dr. Demirci’nin programına ilgi gösteren Batmanlılar, programın sonunda şair ve yazarla hatıra fotoğrafı çektirirken, söyleşinin anısına Dr. Demirci’ye Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Eldar İbrahimoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Etiketler : #Demirci’nin   #Dini   #Söyleşine   #Yoğun   #İlgi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN