Esnafın tutunacak son dalı ‘Kapatıyoruz’

Esnafın tutunacak son dalı ‘Kapatıyoruz’

23-01-2018

Okunma: 686


Batman’da ekonomik kriz ile mücadele eden esnaf çaresizlik içerisinde. Kimi esnaf elindeki ürünleri satıp kepenk kapatmayı düşünürken, kimi esnaflar ise kapatıyoruz sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi planlıyor.
 
Batman’da ekonomik kriz ile mücadele eden esnaf çaresizlik içerisinde. Kimi esnaf elindeki ürünleri satıp kepenk kapatmayı düşünürken, kimi esnaflar ise kapatıyoruz sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi planlıyor.
 
BATMANLI ESNAFLARDAN, KAPATIYORUZ ÇIĞLIĞI
 
Batman’ın en işlek caddelerinde esnaflık yapan işletmeler ekonomik krize karşı son çareyi işletmelerine “Kapatıyoruz”,” Sezon Sonu” veya “Zararına Satış” gibi pankartları asmakta buldu.Batman esnafı içerisinde bulunduğu krizden çıkış için kendilerince formüller üretiyor. Yüzlerce işyerinin kepenk kapatma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu kentte, ekonomik durgunluğun üstesinden gelmek için müşteriyi işyerine çeken yöntemler geliştiriyor.
 
‘KAPATIYORUZ, ZARARINA SATIŞLAR’
 
Özel günler ve sezonluk indirimler kampanyalarından umduğunu bulamayan kimi esnaflar “kapatıyoruz, zararına satışlar” sloganlı pankartlar ile müşteri çekmeyi amaçlıyor. Başta Turgut Özal Bulvarı ve çevresinde bulunan işletmeler işlerin durgunluğundan dolayı yüksek kira ve diğer giderleri karşılayamadıklarını, zararına satış yapmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.. Batman’ın yerel esnaflarından adını vermek istemeyen bir işletmeci, “İşletmemize ‘Sezon İndirimi’ duyurusunu asmamızdaki sebep, sezonluk giyim ürünlerini elden çıkarma esaslıdır. Şu an bulunduğum işletmenin mülk sahibi olduğum için kira gibi herhangi bir derdim yok. Ama bu cadde de esnaflık yapan işletme sahiplerinin en az 5 bin TL’ye yakın aylık kira ödemeleri bulunmakta. Bu yüzden ellerindeki malları bitirmek gibi bir mecburiyetleri var. Sezonluk indirimlerdeki esas amaç elde kalan malları indirime girmiş olan eşyalarla birlikte satmaktır. İndirimler ve duyurular müşterinin dikkatini çekme amaçlıdır” diye konuştu.
 
‘ZARARINA SATIŞ YAPIYORUZ’
 
Yaşanan ekonomik durgunluğu aşmak isteyen esnaflardan halı mağazası işletmecisi Ata Çelbek, “Artan zamlarla birlikte, memur kesimi de yerel halkta alışveriş yapmaktan kaçınıyor. Halk mutfak masrafından ve arabasının benzin parası yetiştirmekten özel ihtiyaçlarına para ayıramıyor. Bu nedenle küçük esnaflar satış yapamamaları nedeniyle zarara uğruyor. Birçok esnafın elinde olsa işletmesini hemen devir eder. Ancak borçlar ve zararına satış buna engel olmakta. Esnaf giderek ekonominin düzeleceğini umut ediyor ancak giderek ekonomi bozuluyor. Şuanda işletmemizi kapatmak üzeriyiz. Zararına satış yapıyoruz. Çevremizde tanıdığımız birçok esnaf arkadaşlarımızda zararına satış yaptığını görüyoruz” dedi.

Etiketler : #Esnafın   #tutunacak   #son   #dalı   #‘Kapatıyoruz’   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN