Genç gitaristin büyük başarısı

Genç gitaristin büyük başarısı

06-09-2018

Okunma: 1070


İtalya’nın başkenti Roma’da, ünlü klasik gitarcı Alirio Diaz (1923-2016) adına düzenlenen uluslararası klasik gitar yarışmasının bu yılki birincisi Batman Doluca (Mêrîna) köyünden Cem Şivan Ergül oldu.
 
Roma’da 3-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Alirio Diaz Genç Gitaristler Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 1996 ve sonrası doğumluları kapsayan C kategorisinde birincilik ödülü Cem Şivan Ergül’e verildi. Ergül yarışmada Johann Sebastian Bach’ın “Prelude”, “Presto” ve “Gigue”, Joaquin Rodrigo’nun “Fandango” ve Antonio Lauro’nun “Venezuelan Vals 2” adlı parçalarını icra etti.
 
GİTAR BİRİNCİSİ BATMAN’DAN
 
Geçtiğimiz yıl 4. Uluslararası İstanbul Klasik Gitar Yarışması’nda da birincilik ödülü alan Cem Şivan Ergül, 2001’de doğdu. Müzik eğitimine bateri ile başlayan Ergül, daha sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klasik gitar eğitimine başladı. Halen Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda lise son sınıf öğrencisi olan Ergül, Mehmet Özkanoğlu ve Utku Özkanoğlu gibi deneyimli hocalarla çalışıyor.

Etiketler : #Genç   #gitaristin   #büyük   #başarısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN