Gercüş'te Mevlid-i Nebi etkinliği

Batman'ın Gercüş ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştirildi.

06-12-2017

Okunma: 745


Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Enfa-Der tarafından, Batman'ın Gercüş ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz. Muhammed'le ilgili ilahilerin seslendirildiği etkinlikte Mevlid-i Şerif okundu.

Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, Hz. Muhammed'in hayatından ve onun güzel ahlakından kesitler sundu.

Hz. Muhammed'in şefkat ve rahmet peygamberi olduğunu belirten Teyfur, "Sevgili Peygamberimiz çok güzel bir ahlaka sahipti. Tevazu ve çok hayâ sahibiydi. Müminler için halim ve çok şefkatliydi. Zalimlere karşı da çok çetindi. Mazlumlara merhamet kanatlarını açardı. Her daim insanlara doğru yolu yani hak din İslam'ı anlatırdı. Peygamberimiz bizim için çok güzel bir örnektir. Bizler de onun gibi hayatımızı sürdürmeliyiz." dedi.

"Peygamberimizin dönemindeki gibi saadet istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymalıyız"

Adaletle hükmedildiği için Hz. Muhammed'in yaşadığı döneminin zulüm girdabından çıkıp, saadet zamanına dönüştüğünü dile getiren Teyfur, "Peygamberimizin dönemi bir saadet dönemiydi. Bunun sebebi ise sahabenin, peygamberin söylediklerini harfiyen yerine getirmesi ve Kur'an-ı Kerim'i hayatlarına tatbik etmesidir. Bugün İslam coğrafyası adeta kan gölüne döndürülmüştür. Her yerde kan ve gözyaşı var. Bugün Müslümanlar bölük pörçük durumdalar. Bu yüzden zalimler her yerde Müslümanları katletmektedir. Bugün dünyada huzursuzluk, kan ve gözyaşı hâkim ise bunun tek sebebi, peygamberimizin sünnetinden uzak olduğumuz ve Kur'an-ı Kerim'i hayatımızdan çıkarmamızdandır. Bizler, peygamberimiz dönemindeki gibi saadeti istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymamız gerekir." şeklinde konuştu.

Etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan duayla son buldu. 

Etiketler : #Gercüş'te   #Mevlidi   #Nebi   #etkinliği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN