GÖK: KÜRT SORUNUNDA SAMİMİYİZ

GÖK: KÜRT SORUNUNDA SAMİMİYİZ

04-06-2018

Okunma: 783


Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Yüksel Çiftçi’ye önemli açıklamalar da  bulundu. 
 
HALKIMIZ  İSTEDİ
 
Batman Bağımsız Milletvekili Aday Gök %10’ luk seçim barajı nedeniyle seçime bağımsız aday olarak girdiklerini ifade ederek,  şu açıklamalarda bulundu. “Seçime girmemizin sebebi, tabanımızın ve halkımızın yoğun talebi ve isteğiyle  gerçekleşti. 81 ilde parti olarak seçime giriyoruz. Diyarbakır ve Batman’da seçime bağımsız olarak girdik. İnşallah hayırlı olur. Bize göre farklı bir teveccüh olur” dedi.
 
KÜRT SORUNU İSLAM KARDEŞLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR
 
Kürt sorununa da değinen Dr. Aydın Gök şimdiki iktidar Kürt sorunu vardır. Çözeceğiz dedi.  Yürütülen sürecinde yanlış mecrada yürütüldüğünü o masada herkesin olmasını gerektiğini söyledik. Kürt meselesi Kürdistan’da yaşayan ve bölgedeki halkı ilgilendiren bir meseledir,  Kürt sorunu çözümün de  en uygun yolu İslam kardeşliği ve adalettir.
 
 
AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI KÜRT SORUNUNU UNUTTU
 
  Ak Parti ve  MHP ittifakında  maalesef artık Kürt sorunu görmezden geliniyor. Halkımızın umudu Hüda Par’dır.  Biz AK partiden de HDP’den de bu konuda daha samimiyiz. 15-20 milyon vatandaşımızın hakkı olan Kürt dilinin kabul edilmesiyle devlet ne bölünür ne de parçalanır. Tam tersi bütünleşir. 
Seçim politikalarımızı HDP’nin baraj durumuna göre belirlemedik. En son seçimde 18 bin oy aldık, bunu en az iki, üç katına çıkmaya hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
OHAL KALDIRILMALIDIR
 
Dr Aydın  Gök seçimden önce bütün partililerle görüşmek istediklerini CHP, MHP, HDP’den geri dönüş yapılmadığını açıkladı. Gök “Seçim sürecinin barışçıl ortamda gelişmesi, kullanılan dilin yumuşaması gerektiğini düşündük. Düşünce ve ifade özgürlüğü anayasal güvence altına alınmalıdır. OHAL ve güvenlik soruşturması tümden kaldırılmalıdır. Geçmişe yönelik kazanılan haklar güvenlik soruşturmasına takılmamalıdır” Dedi.

Etiketler : #GÖK:   #KÜRT   #SORUNUNDA   #SAMİMİYİZ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN