“Günlük yaşamı aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır”

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu söyledi.

04-10-2018

Okunma: 1079


Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu söyledi.

 

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sünger, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkan hareketsizlik birçok ciddi hastalığa zemin hazırlamaktadır. Hareketsiz yaşama bağlı olarak obezite ve obezite ile ilişkili kalp damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi hastalıkların görülme sıklığı artar. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Buna karşılık fiziksel aktivite; kan basıncını azaltır, iyi kolesterol düzeyini arttırır ve vücut ağırlığı kontrolü için anahtar role sahiptir.” dedi.

Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu belirten Sünger, “Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için, günde 10 bin adım ya da haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir.” diye konuştu

 

Etiketler : #Günlük   #yaşamı   #aktif   #geçirmek   #sağlıklı   #bir   #yaşamın   #ilk   #adımıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN