HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ

HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ

01-01-2020

Okunma: 1243


HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ

12 Bin yıllık tarihi olan Hasankeyf ilçesi, Ilısu barajı nedeniyle sular altında kalacağından dolayı boşaltıldı. Ama farklı nedenlerle evlerini boşaltmayıp bekleyenler var.

 
Evlerini boşaltmayanların bir kısmı besici aileler. Hasankeyf’te küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen Hasankeyfliler çaresiz olduklarını ifade ederek, yetkililerden sorunlarını çözmesini bekliyorlar.
 
 Hasankeyfli Besicilerden İbrahim Türkan sorunlarını şöyle ifade etti. “ Yeni Hasankeyf’te bizlere ev verildi. Ama hayvanlarımız için bizlere yer verilmediğinden, hayvanlarımızı burada bırakıp gidemiyoruz. Hayvanlarla birlikte burada kalıyoruz. Yetkililerinden  bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz. Hayvanlarımız için de bizlere Hasankeyf’e yakın bir yer verilmesini istiyoruz.” 
 
Gülay Baytar ise şunları söyledi. “ Mevzuat gereği yeni Hasankeyf yerleşkesinde hayvan besleyemeyeceğimiz söylendi. Bizim gibi besici olan yaklaşık 15 aile var. Bizlere yeni Hasankeyf yerleşim merkezine yakın bir yerde hayvanlarımızı besleyebileceğimiz bir yer tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesiniz istiyoruz.” Dedi.
Baytar koşmasının devamında şu ifadelere yer verdi : " Besicilik işletmemizin sermayesi 150.000.00 TL civarında. Ülke ekonomisine katkımız var. Buna rağmen Yeni Hasankeyf'e yakın bir yerde besicilik imkanı bize verilmiyor. Bu gidişatla geçim kaynağımızı kaybedeceğiz. Ailece telafisi zor, ağır göç zararlarımız söz konusu. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.
 
DSİ Bölge Müdürlüğü Eski Hasankeyf'te sermayesi 5 bin ile 20 bin TL olan hediyelik eşya satıcılarına yemi Hasankeyf'te dükkan yapıldı." dedi.
 

Etiketler : #HASANKEYF   #BESİCİLERİ   #ÇARESİZ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN