
HASANKEYF KALESİ’NDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Dicle Kalkınma Ajansı’na sunduğu projelerle, Hasankeyf Kalesi’nin 2. ve 3. etap gezi güzergahları tamamlandı.
26-12-2024
Okunma: 5093

Bu projeler kapsamında, tarih ve doğanın eşsiz uyumunu barındıran Hasankeyf Kalesi’nde ziyaretçiler için yeni rotalar oluşturuluyor. Ziyaretçiler artık kalenin daha geniş bir alanını keşfedebilecek.
2. VE 3. ETAP GEZİ GÜZERGAHLARI TAMAMLANDI
Büyük Saray ve çevresindeki temizlik ve kazı çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar, tarihi sarayın eski ihtişamına kavuşmasını hedeflerken, kazılar sırasında ortaya çıkan bulgular Hasankeyf’in geçmişine dair önemli ipuçları sunuyor. Uzmanlar, bu yeni keşiflerin hem bölge tarihine ışık tutacağını hem de ziyaretçilerin ilgisini artıracağını belirtiyor.
TARİHİ MİRAS KORUNARAK TURİZME KAZANDIRILIYOR
Hasankeyf Kalesi, yüzyılların izlerini taşıyan gizemli köşeleriyle ziyaretçilerini büyülemeye hazırlanıyor. Tarihi mirasın korunarak turizme kazandırıldığı bu projeler, bölgenin kültürel zenginliğini daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
NURULLAH GENÇ BATMAN’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU
NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Makaleler
Hava Durumu
















