HASANKEYF'TE BÜYÜK GÖSTERİ

HASANKEYF'TE BÜYÜK GÖSTERİ

15-11-2023

Okunma: 396


Flyboard Şampiyonası ile Motosurf Şampiyonası müsabakalarıyla tarihin gölgesinde heyecanlı anlar yaşandı.

 

Tarihi ilçe Hasankeyf ilk kez Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonasına ev sahipliği yaparak, Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

 

 

Hasankeyf'te yapılan etkinliklere Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, As Başkan Mahmut Akülke, Teknik As Başkan Oğün Baysan, federasyon yetkilileri, farklı branşlardaki sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye su spor yarışlarının ilk kez Hasankeyf'te yapıldığına dikkat çeken Batman Valisi Ekrem Canalp, “Üç branşta spor dallarının Türkiye finallerine ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Vali Canalp, ''Hasankeyf kültür turizmi ile ön planda olan bir ilçemizdir. Bu vesile ile Ilısu Barajını da Türkiye su sporlarının hizmetine sunmuş olduk. Hasankeyf'te  ilk defa finalleri yapıyoruz. Halkımızdan da çok yoğun bir katılım oldu.

Bundan dolayı herkese de çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki bahar döneminde de yine su üzerindeki ekstrem sporların Türkiye'deki yarışlarını Hasankeyf'te yapacağız. Yapmış olduğumuz bu aktiviteleri de kurumsal hale getireceğiz. Hasankeyf'te bir su sporları merkezi inşa edeceğiz. Hasankeyf'i artık yapılacak olan bu su sporları ile ilgili herkesin kulakları aşina olacak ve burası da Türkiye'deki su sporlarının önemli merkezlerinden biri haline gelecek'' ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : #HASANKEYF'TE   #BÜYÜK   #GÖSTERİ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN