Hasankeyf’te endişeli bekleyiş

Hasankeyf’te endişeli bekleyiş

07-02-2020

Okunma: 1544


Suların yutmaya başladığı Hasankeyf ve bağlı köylerde yaşayan onlarca aile endişeli. Uygun koşulları taşımadıkları gerekçesiyle ev verilmeyen aileler, ne yapacaklarını bilemiyorlar.
 
YAKINLARININ YANINA TAŞINIYORLAR
 
Ilısu Barajında su tutulmaya başlanmasının ardından su seviyesi hergeçen gün yükseliyor. Yükselen sular Hasankeyf’i yutmaya başladı. Ancak Hasankeyf eski yerleşim yerinde bulunan yaklaşık 30 aile ve ilçeye bağlı yakın yerdeki köylerde evsahibi alamayan vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor. Kriterleri uygun olmadığı gerekçesiyle yeni yerleşim yerinde ev sahibi olamayan ailelerin bir kısmı evlerini hala terketmedi. Kesmeköprü-1 ve Kesmeköprü-2 ve Suçeken köylerinde oturan vatandaşların bazıları yakınlarının yanına taşınırken, bazı aileler ise çaresizce bekliyor. Hasankeyf Yaşatma Girişimi’nden Rıdvan Ayhan, “Sular Hasankeyf’in evlerini yutmaya başladı. Karşı tarafta Kesmeköprü-1 ve Kesmeköprü-2 köylerinde yaşayanlar da yavaş yavaş akrabalarının yanına taşınmaya başladılar. Onlar için henüz ne bir ev yapıldı ne de yer gösterildi.
Nereye sığınacaklarını bilemez durumdalar. Suçeken Köyü halkı da aynı durumda” dedi.
 
Murat Tekin de özellikle ev ve toprak sahibi olmadıkları için yeni yerleşim yerinde iskan edilmeyen köylülerin tedirgin olduğunu belirterek, “30 aileden oluşan yaklaşık 100 kişi, hak sahibi görünmedikleri için eski Hasankeyf’te bekliyor. İskan Kanunu gereği, ev verilmeyen bu insanların sorununu kimse çözmüyor. Suları kesildi, elektrikleri de kesilmek üzere. Benzer konumdaki bazı köylüler, yeni yerleşimde kiracı olarak taşındı, ancak kirayı karşılayamayacak ailelerin gidecek başka yerleri yok” diye konuştu.

Etiketler : #Hasankeyf’te   #endişeli   #bekleyiş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN