Hasankeyf’te su seviyesi yükseliyor

Hasankeyf’te su seviyesi yükseliyor

09-01-2020

Okunma: 883


Ilısu Barajı’nda su seviyesi her geçen gün artmaya devam ediyor. 2019 yılı Ağustos ayından bu yana Ilısu Barajı’nda bugüne kadar 1 Milyon 250 bin metreküp su tutulduğu öğrenildi.
 
Su seviyesinin 65 metre yükseldiği belirtilirken, 4 köyün tamamen su altında kaldığı ve Siirt-Şırnak eski yolunda bir köprünün ise yükselen sular altında kaldığı öğrenildi. Hasankeyf’i de sular altında bırakacak olan Ilısu Baraj gölü havzasında su seviyesinin hızla yükseldiği gelen bilgiler arasında. Şubat ayı itibarıyla enerji üretimine de başlanacak olan Ilısu Barajı’nda yıllık 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi ekonomiye yıllık 2 milyar TL katkı sağlanacak.
 
Ilısu Barajı’nda su seviyesi her geçen gün artmaya devam ediyor. 2019 yılı Ağustos ayından bu yana Ilısu Barajı’nda bugüne kadar 1 Milyon 250 bin metreküp su tutulduğu öğrenildi. Su seviyesinin 65 metre yükseldiği belirtilirken, 4 köyün tamamen su altında kaldığı ve Siirt-Şırnak eski yolunda bir köprünün ise yükselen sular altında kaldığı öğrenildi. Hasankeyf’i de sular altında bırakacak olan Ilısu Baraj gölü havzasında su seviyesinin hızla yükseldiği gelen bilgiler arasında. Şubat ayı itibarıyla enerji üretimine de başlanacak olan Ilısu Barajı’nda yıllık 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi ekonomiye yıllık 2 milyar TL katkı sağlanacak.

Etiketler : #Hasankeyf’te   #su   #seviyesi   #yükseliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN