HDP'den Tutuklamalarla ilgili Açıklama

HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Siyasal mücadele yürütenlere karşı siyasal yollar ile cevap verilmelidir'' dedi

10-10-2018

Okunma: 1056


Dün tutuklanan HDP Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç'un tutuklanmasına ilişkin basın toplatısında konuşan HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Siyasal mücadele yürütenlere karşı siyasal yollar ile cevap verilmelidir. Eğer siyasal iktidarın siyasetimize karşı söyleyeceği bir şey var ise buyursun söylesin" dedi.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç'un tutuklanmasını protesto etmek amacıyla HDP Batman İl Örgütü il binalarında basın toplantısı düzenledi. Düzenenlenen toplantıya HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Demokrasi Platformu, Barış Anneleri, Demoktratik Toplum Kongresi yöneticileri ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) İl Eş Başkanları Şükrü Tapkan ve Selamat Akyüz'ün yanı sıra yurttaşlar katıldı.

 

'30 YILDIR BU ÜLKEDE BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ'

Toplantıda HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki konuştu. Toğuç'un tutuklanmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Tiryaki, 8 kentte 150 partili hakkında gözaltı kararı olduğunu hatırlatarak HDP'ye yapılanları "siyasi soykırımın devamı" olarak değerlendirdi. Toğuç'un üç cenazeye katılarak tutuklanmasına gerekçe yapıldığını dile getiren Tiryaki, "Sayın Nizamettin Toğuç yıllardır siyasetin yapıyor. Yaptığı siyaseti de tüm Batman'ın gözleri önünde yapmıştır. Hukuksuzca tutuklanmıştır. Biz daha öncede belirttik halkımızın cenazesine de katılacağız, düğününe de katılacağız onların kavgalarında aracı olup onları barıştıracağız. Toğuç ile gözaltında yaptığımız görüşmede bu ülkede 30 yıldır bir şeylerin değişmediğini söyledi" diyerek Toğuç'un mesajını da iletti.

 

'BAŞARILI OLUNMAYACAK'

Kürt siyasetine 2009 yılından bu yana "siyasi soykırım" operasyonları düzenlediğini hatırlatan Tiryaki, "Yaşananlar ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. 2009 yılından bu yana siyasi soykırım operasyonları ile karşı karşıya kaldık. Demokraksi mücadelesini siyasi yollar ile verenlere bugün tutuklamalar ve baskılar ile sindirilmek isteniyor. Daha önce başarılı olunmadı yine başarılı olunmayacak. Siyasal mücadele yürütenlere karşı siyasal yollar ile cevap verilmelidir. Eğer siyasal iktidarın siyasetimize karşı söyleyeceği bir şey var ise buyursun söylesin. Ama siyasal iktidar tırnak içinde söylüyorum siyasetçilerimizi 'terör örgütü diye niteleyerek' tutukluyor" şeklinde konuştu.

Tiryaki'nin konuşmasının ardından "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile açıklama sona erdi.

Etiketler : #HDP'den   #Tutuklamalarla   #ilgili   #Açıklama   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN