Kadınlardan oturma eylemi

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilini protesto etmek için KJA öncülüğünde yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, polis engeline karşı oturma eylemi düzenledi

15-02-2016

Okunma: 1167


Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişini ve bölgedeki ölümleri protesto etmek için yürümek isteyen KJA üyeleri oturma eylemi yaptı. HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, tüm KJA bileşenleri ve çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşe polis izin vermedi. Polisin engellemesi üzerine oturma eylemi yapan kadınlar açıklama yaptı.

‘BU HALKIN TARİHİNE BAKIN’

Açıklamada konuşan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Bugün bize hukuk öğretmeye çalışan kanun öğretmeye çalışan bize yargı öğretmeye çalışanlar dönüp Silvan'a Cizre'ye Silopi'ye baksınlar. Dönüp Cizre'de vahşet bodrumlarında yakılan insanlara baksınlar. Eğer bize hukuk öğretiyorlarsa yaralıyı infaz etmek mi hukuk, cenazeyi yakmak mı, postalları göstererek sergilemek mi hukuk. Hangi hukukta, kanunda ve din de var, hangi insanlıkta var. Bugün vicdanları kapkaranlık olmuş AKP'nin bu savaşına bilerek isteyerek ortak olanlar bir gün hesap vermeyeceklerini mi zannediyorlar. O kadınların bedenini bütün sosyal medyada yayarak ya da insanları o vahşet bodrumlarında yakarak bu halkı sindirebileceğinize inanıyorsanız bir de bu halkın tarihine bakın" diyen Ayşe, "Bu halkı hiçbir iktidar yıldıramadı, bu halka diz çöktüremedi. Kürt halkının kadınlarına bu vahşeti göstererek diz çöktüremeyeceksiniz" diye sordu. Bu arada PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünün protesto edildiği Batman'da bir işyerinde kepenkler açılmadı. 

Etiketler : #Kadınlardan   #oturma   #eylemi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN