KDP Genel Başkanı Bucak Radyo Yüksel'e Konuk Oldu

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK/KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak RADYO YÜKSEL'de DJ Sibel'in sunduğu programa konuk oldu.

02-03-2016

Okunma: 1861


Kürdistan Demokrat Partisi (PDK/KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Mustafa Barzani’nin 37. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan anma programı için Batman’a geldi.

Partisinin il başkanlığı tarafından organize edilen anma programına katılmak üzere Batman’a gelen Genel Başkan Bucak,  RADYO YÜKSEL'de Dj Sibelin programına konuk oldu.Programda gazeteci Ferit TUNÇ'unn sorularını yanıtlayan PDK-KDP Genel Başkan Bucak ”Ölümsüz ulusal önder Mele Mustafa Barzani’nin 37. vefat yıldönümün anma etkinliği 6 Mart Pazar günü saat 13.00’da Vural Düğün Salonunda gerçekleştirilecektir. Bizler de bu program için Batman’a geldik. Anma etkinliğine tüm Batman halkını bekliyoruz” dedi.

 

PDK Genel Başkanı Sertaç Bucak, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede ise “Biz insanların ölmesini isteyemiyoruz. Kentlerimiz, köylerimiz zaten yıllardır yakılıp yıkıldı. Kürtler bir ulustur. Bu ülkede Türkler ne hakka sahipse Kürtler de o hakka sahip olmalıdır. Bunun için barışçıl bir mücadeleyi benimsiyoruz. Kürtler yaşayarak mücadele etsinler. Biz çok öldük, yeter artık. Türkiye İran’dan daha demokratiktir. Ama Türkiye bir Avrupa devleti kadar demokratik değildir” dedi.

Program da sorulan , etkinliğiniz için neden Batman'ı tercih ettiniz ? sorusunu BUcak şöyşe yanıtladı:  Diyarbakır'da ki olaylar malumunuz. Bböyle bir oetamda Diyarbakır da böyle bir etkinlik düzenlememizin doğru olmayacağını düşündük. Batman'da ki teşkilartımızdan da öyle bir talep gelince değerlendirip, etkinliğimiz Batman'da yapma kararı verdik. dedi. 

Etkinliliğimide tüm Batmann haalkı ve özellikle Radyo Yüksel dinleyicilerini davet ediyoruz. Katılımlarınız bizleri onure edeccek dedi.

Etiketler : #KDP   #Genel   #Başkanı   #Bucak   #Radyo   #Yüksel'e   #Konuk   #Oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN