Kürtçe şiir yarışması ödül töreni düzenlendi

Batman'da faaliyet gösteren Ahmedi Xane Derneği tarafından bu yıl 3. düzenlenen Liseler arası 'Kürtçe Şiir' yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

28-02-2016

Okunma: 1880


Batman yeni Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Kürtçe Şiir yarışması ödül törenine öğrenciler ve seçkin bir davetli katıldı. Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Öğrenciler Kürtçe Şiir ve Kürtçe kitap okudu. Düzenlenen etkinliğin ardından konuşan Dernek Başkanı M. Şirin Aslan yarışma hakkında açıklama yaptı.

3 yıldan beri bu yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Aslan; "Amacımız Kürt Dili ve Edebiyatına gençleri teşvik etmek, gençlerimizin Kürtçede ki duygu ve düşüncelerini yansıtmalarını ve Kürtçeye olan ilgilerini arttırmak ve geliştirmektir.

"Aslan; "Amaçlarından bir tane sini’nde Kürt Kültürüne ve diline yeni eserler kazandırmaktır. Şu ana kadar 3 tane Şiir kitabı kazandırdık. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu yarışmayı önümüzde ki yıllarda da devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Ahmedi Xane Derneği  tarafından düzenlenen bu etkinliğin oldukça verimli olduğuna inanıyorum  diyen  Nuri Mehmetoğlu adlı vatandaş, "Gençlerin Kürtçeye aşinalığı ve Kürtçelerini geliştirmelerini aynı zamanda Kürt Dili ve Edebiyatına bir katkı sağladığını düşünüyorum" dedi.

Çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisinin katıldığı törende öğrenciler okudukları Kürtçe şiirlerle  büyük alkış topladı. Törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Etiketler : #Kürtçe   #şiir   #yarışması   #ödül   #töreni   #düzenlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN