Marketlerde Denetimler Devam Ediyor

MARKETLERDE ÇOK YÖNLÜ DENETİM DEVAM EDİYOR

10-10-2018

Okunma: 767


Tüketicilerden, Batman merkezde faaliyet gösteren marketlerle ilgili gelen şikayetleri değerlendiren Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurumlarla birlikte gerçekleştirdiği denetimleri her gün düzenli olarak devam ettiriyor.

Batman Valiliği koordinasyonunda, Batman Belediyesi, Ticaret il Müdürlüğü, Defterdarlık ve BATSO’yu temsilen ekiplerin yer aldığı kontrollerde, marketlere gidilerek, ürünlerdeki fiyat farkı ile ürünlerin fahiş fiyattan satılıp satılmadığı, ürünlerin son kullanım tarihi ile ilgili yerinde denetimler yapılıyor.

Başta temel gıda maddeleri olmak üzere marketlerde satışı yapılan ürünler sepete konularak kasadan geçirilip, raflardaki etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında fark olup olmadığı inceleniyor. Ürünlerin fatura alış fiyatlarını da kontrol eden ekipler,  fahiş fiyattan satış yapılıp yapılmadığını da gözden geçiriyor.

Marketlerdeki ekmeklerin gramaj ve satış fiyatlarını da kontrolden geçiren ekipler tarafından, rafta satışı yapılan ürünlerde, logosuyla birlikte üretim yerlerinin belirtildiği bilgilerin yer alması zorunluluğu ile ilgili yeni yasal düzenleme hakkında da işyeri sahipleri ile çalışanlar bilgilendirilip uyarıldı.

Etiketler : #Marketlerde   #Denetimler   #Devam   #Ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN