MESLEK LİSELERDE EN BÜYÜK SORUN DEVAMSIZLIK

MESLEK LİSELERDE EN BÜYÜK SORUN DEVAMSIZLIK

11-09-2018

Okunma: 638


İlimiz genelinde eğitim hizmeti veren Mesleki ve Teknik lise idarecilerine yönelik yeni eğitim öğretim ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, mesleki ve teknik eğitim kurumlarından sorumlu Şube Müdürü Abdulvahap Hınç ile ilimiz genelinde mesleki ve teknik eğitim hizmeti veren okul ve kurum idarecileri katıldı. Toplantı Şube Müdürü Abdulvahap Hınç’ın 2017-2018 eğitim öğretim döneminin değerlendirmesi ve yeni eğitim öğretim yılında yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Yapılan konuşmanın ardından STEM ve Robotik Kodlama İnovasyon Merkezi İl Sorumlusu Ömer Çiftçi’nin endüstri süreci ve geleceğin Endüstri 4,0 dönemi ile ilgili sine vizyon gösterisi eşliğinde bir sunum yaptı. Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti.

MESLEK LİSELERDE EN BÜYÜK SORUN DEVAMSIZLIK

Bir önceki eğitim öğretim yılında yapılan özverili çalışmalardan dolayı okul idarecilerine teşekkür ederek başlayan İl Milli eğitim Müdürü Kurtaran; “ Değerli arkadaşlar meslek liselerimizde en büyük sorunumuz devamsızlıktır ve devamsızlık konusunu önemsiyoruz. Bu nedenle öğrencinin devamsızlığı konusunda iyi bir takip ve veliyle sağlıklı bir diyalog içinde olmamız gerekir. Mesleki ve Teknik Liseler olarak geçen yıl gerçekleştirdiğiniz sosyal projeler ve çalışmalarınız hem ihtiyaç sahibi ailelere katkı hem de öğrencilerimizin mesleki tecrübe kazanmaları anlamında güzel çalışmalardı. Yine okullarımız için ürettiğiniz masa sandalye, sıra ve diğer okul donanımları ile benzeri çalışmalarla hem milli ekonomiye katkı sunuyorsunuz hem de bu şehrin bir nevi yükünü sırtlıyorsunuz. Bu çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılı daha farklı ve yeni bir başlangıç olacak. Yani bu sene geçmişteki çalışmalardan daha fazla çalışma ve yeni projelerle inşallah daha farklı çalışmalar yapacaksınız.

‘TEKNOLOJİDE, KÜLTÜRDE VE SANATTA MARKA ŞEHİR YAPMALIYIZ

Değerli arkadaşlar geçen yıl TÜBİTAK’a en çok proje sunan ve projeleri kabul gören okul gurubu meslek liselerimiz oldu. Bu okullarımızdan fizik, kimya ve matematik projeleri çıktı. Bunlar övünülecek şeyler ama bu Batman gibi bir şehre yetiyor mu? Tabi ki yetmiyor. İlimizi mesleki eğitimde, teknolojide, kültürde ve sanatta marka şehir yapmalıyız.

Değerli arkadaşlar özellikle bu günkü bilgilendirme toplantımızda size yapılan endüstri 4,0 sunumu ile amacımız; eğiteceğimiz çocuklara geleceğe yönelik bir ufuk kazandırmak, onları geleceğin mesleklerine yöneltmek ve onları bu günden geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Dünya hızla değişiyor ve bu değişim her geçen gün daha da hızlanarak devam ediyor. Bu nedenle bize düşen görev bize emanet edilen çocukları bu değişime uygun şekilde eğitmektir. Yani 15-20 yıl sonrasında teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanan, teknolojik alanda ülkesine katma değer kazandıran, çağın gerisinde olamayan, yeni buluşlarla yeni çağlara kapı açabilecek, kendisine özgüveni olan bireyler olarak onları yetiştirmektir.” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaranın konuşmasının ardından bilgilendirme toplantısı görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Etiketler : #MESLEK   #LİSELERDE   #EN   #BÜYÜK   #SORUN   #DEVAMSIZLIK   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN