Mor Kuryakos Manastırı Restore edilecek

Mor Kuryakos Manastırı Restore edilecek

04-09-2018

Okunma: 1732



Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajans’ı (DİKA) tarafından 2018 yılı Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programınca 1. olarak seçilen Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi için sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi.

Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sözleşme törenine Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Sözleşme töreninden sonra bilgilendirmelerde bulunan Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Mor Kuryakos Manastırı’nın M.S 5. yy da inşa edildiğini ve uzun yıllar boyunca Süryani cemaatine Metropolit merkezi olarak hizmet ettiğini belirterek; Mardin ilinde bulunan ve yılda 200 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan Deyrüzzaferan ve Mor Gabriel Manastırları ile çağdaş olduğunu” belirtti.

MOR KURYAKOS MANASTIRI RESTORE EDİLECEK

Aslanlı; önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi ile Batman ilinde bulunan tescilli taşınmaz bir kültür varlığımız restore edilmeye başlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını belirtti. Aslanlı; projenin her aşamasında desteğini bizden esirgemeyen başta Vali Ahmet Deniz ve Dicle Kalkınma Ajans’ı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkürlerini sunarak önümüzdeki günlerde Batman ilinin turizm alt yapısını geliştirecek yeni projelerin de Batman halkı ile paylaşılacağını duyurdu.

Etiketler : #Mor   #Kuryakos   #Manastırı   #Restore   #edilecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN