Öğrenme Şenliği" etkinliği 20 farklı kuruluşun katılımı ile gerçekleşti

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğrenme Şenliği” etkinliği, 20 farklı kurumun katılımıyla gerçekleştirildi.

22-11-2018

Okunma: 431


Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünü "Öğrenme Şenliği" Batman’da 20 farklı kuruluşun katılımı ile gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Batman Merkez Halk Eğitim Merkezinin koordinatörlüğünde "Öğrenme Şenliği" etkinliği bir düğün salonunda gerçekleşti. Etkinliğe Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, merkez ilçe ve ilçeler halk eğitim müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İMKB Pazaryeri Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Öğrenme Şenliği'nin açılış kurdelesini Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas ve Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren birlikte kestiler. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Şahin kurum müdürleri ile stantları tek tek gezerek sergilenen ürünler hakkında öğretmen ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Öğrenme Şenliği etkinliğinin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Şahin; “Sadece halk eğitim faaliyetleri değil aynı zamanda bilgilendirmede yapıldı. Çok güzel, çok hoş bir çalışma olmuş, el emekleri göz nurları hepsi, gördüklerimizden çok memnun olduk, emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

20 farklı kuruluşun katılımıyla gerçekleşen "Öğrenme Şenliği" etkinliği ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Bakanlığımız hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünün koordinesinde yürütülen ve bütün illerde düzenlenen öğrenme şenlikleri kapsamında, biz de bu gün ilimizde bu etkinliği düzenledik. Bu etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlarımız var, Gençlik Spor, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Kızılay ve adını sayamadığımız diğer kurumlarımıza da özellikle çok teşekkür ediyorum. Sayın valimizin teşrifleriyle etkinliğimiz gerçekleşti. Öğrencilerimizin ve hayat boyu öğrenme kapsamında herkesin özellikle burada öğreneceği birçok tecrübe var. Bu manada katılımcıların tümüne çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : #Öğrenme   #Şenliği   #etkinliği   #20   #farklı   #kuruluşun   #katılımı   #ile   #gerçekleşti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN