Özel eğitimde niteliğin geliştirilmesi çalıştayı düzenlendi

Batman’da 2023 eğitim vizyonunda yerel düzeyde özel eğitimde niteliğin geliştirilmesi çalıştayı düzenlendi.

04-12-2018

Okunma: 473


Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 eğitim vizyonunda yerel düzeyde özel eğitimde niteliğin geliştirilmesi çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay bugün saat 10.00’da Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Ve Sanat Merkezi’nde Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın yaptığı açılış konuşmasıyla çalıştay başladı.

Kurtaran, “Ülkemizde engelleri kapsayan yasal düzenlemelere baktığımızda eğitim, sağlık, istihdam ve topluma tam katılım yasaların niteliklerinde engellilerin haklarını korunmaya çalışıldığını görmekteyiz. Özellikle son 10-15 yıl içerisinde bu manadaki düzenlemeler gerçekten çok takdire şayan düzenlemelerdir. Maalesef toplum olarak öncelikle biz eğitim kurumu olarak yasal düzenlemeler konusunda gereken hizmeti maalesef sağlayamadık. Üst düzeyde yasal düzenlemeler yapıldı ama maalesef bunların biraz gerisinde kaldık. Bu biraz kişilerin kendi kusurlarından kaynaklı bir durumdur. Sadece eğitim kurumlarında değil aynı zamanda vatandaş olarak çoğu zaman engellilere tanına yasal hakların çoğu maalesef zaman zaman bizde çiğniyoruz. En basitinden park yerlerine bile çoğu zaman yer bulamayabilirler. ” dedi.   

Batman’daki özel eğitim uygulama okulları hakkında bilgi veren Kurtaran, “İlimizde bir özel eğitim anaokulumuz, bir özel eğitim uygulama okulumuz (birinci ve ikinci kademe) ve ikinci bir özel eğitim uygulama okulu (birinci, ikinci ve üçüncü kademe) toplamda üç tane okulumuz mevcuttur. Tabi bunların dışında 44 tene özel eğitim sınıflarımız var. Toplam eğitim gören öğrencilere baktığımızda özel eğitim anaokulumuzda 28 öğrenci eğitim görmektedir. Ama bu çağın grubunda tanımlanan öğrenci sayımız 144 kişidir. Yani 144 öğrencinin 28’i ancak özel eğitim anaokulundan yararlanabiliyor. Aynı şekilde özel eğitim uygulama okullarımızın birinci kademesi için tanımlanan öğrenci sayısı 184’tür. Ama şu an bizim imkanlarımızda yararlandırdıklarımızın sayısı maalesef 62’dir.” ifadelerini kullandı.  

Açılış konuşmasının ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zafer Korkmaz tarafından Batman’daki özel eğitim hizmetlerine ilişkin mevcut durum analizi yapıldı.

İki gün sürecek olan çalıştay 5 Aralık Çarşamba günü saat 16.00’a kadar devam edileceği 

Etiketler : #Özel   #eğitimde   #niteliğin   #geliştirilmesi   #çalıştayı   #düzenlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN