Özel okul tarafından dolandırıldıklarını belirten velilerden tepki

​Batman'da özel bir okul sahibinin iflas etmesiyle birçok öğrenci velisinin dolandırıldığı iddia edildi.

14-03-2018

Okunma: 1184


Batman merkezde yıllardır faaliyet gösteren özel bir okul sahibi olan M.S. isimli şahsın iflas etmesiyle okulda bulunan birçok öğrenci velisi mağdur oldu.

İddiaya göre; okulun eski sahibi M.S. isimli şahıs, öğrenci velilerinden eğitim için aldığı ödeme sonrası senetleri ile okulda okumayan eski öğrenci velilerine iade edilmesi gereken senetleri bankaya verdi. M. S, okumayan öğrenciler için de ödeme alıp velileri mağdur ettiği ileri sürüldü.

Yaşanan durumu İLKHA muhabirine anlatan öğrenci velileri, iflas ettiği belirtilen özel okul sahibi M.S'nin iflas ettikten sonra okulu H.G. isimli şahsa devrettiğini ancak mağduriyetlerinin giderilmediğini söylediler.

"Senetlerimizi teminat karşılığı başka bankaya vermiş ve kredi çekmişler"

Çocuğunun okumadığı özel okula ödeme yapmak zorunda kaldığını belirten Asiye Tuta, "Geçen sene (2016 yılında) Fen Bilimlerinde okuyan bir öğrencim vardı. 2017 yılında erken kayıt döneminde kayıtlarımızı yaptık ama öğretmenin tayini ve bazı başka sebeplerden dolayı naklimizi çektik. Naklimizi çekmek istedik ama naklimizi vermek istemediler. Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip dilekçeyle naklimizi aldık. Ama sözleşme esnasında bize senet imzalatılmıştı. Sözleşmemizin iptal olması durumunda senetlerimizin bize geri verilmesi gerekirken yönetimde bulunan Muzaffer Sözer senetlerimizi bize vermedi. Sonra yönetim el değiştirdi. Okul başka kişilere devredildi. Yeni yönetimdekiler de senetlerimizi vermediler. Sonra baktık ki bankalardan bize protestolar geldi. Senetlerimizi teminat karşılığı başka bankaya vermiş ve kredi çekmişler. Bu şekilde bizleri mağdur ettiler." dedi.  

"Muhatap bulamıyoruz"

Yetkililere seslenen Tuta, mağduriyetinin giderilmesini isteyerek şunları söyledi: "Çocuğum orada okumuyor okumadığına dair belgemiz Milli Eğitim'in dilekçesi elimizde olmasına rağmen senetlerimizi vermediler, muhatap bulamıyoruz. Fen Bilimleri Okulu şu anda başka firma elinde ama onlarda yardımcı olmak için bir adım atmıyorlar. Bu konuyla ilgili mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Yetkili kimse ilgilenmesini istiyoruz. Benim gibi yüzlerce veli şu an zor durumdadır. Herkes sesini duyurmak istiyor."

"Ödemeyi yapmamıza rağmen yine de senetlerimizi ödemek zorunda kalıyoruz"

Özel okulda okuyan çocuklarının ödemesini yapmasına rağmen 2'nci defa ödeme yaparak büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren öğrenci velilerinden Şafi Dağ, "Fen Bilimleri Okulunda 3 tane çocuğum okumaktadır. Bunlar için anlaşma yaptığımızda adımıza senet düzenlendi. Bir ay sonra anlaşma gereği 23 bin lira ödememizi yapmamıza rağmen hazırlanan senetleri geri istedik. Senetleri 'sonra vereceğiz' dediler. Ödeme yaptık ama senetlerimizi geri alamadık. Her defasında 'senetler bankadadır alacağız' deniliyordu. Senetler gelmedi ve gelmeyince okuldaki muhatabımız okul sahibi Muzaffer hocayı göremedik. İflasını vermiş okuldan gitmiş ve okulu başka kişilere devretmiş. Biz gelen yeni firmaya da derdimizi anlattık. Maalesef muhatap bulamadık. Çare bulamayınca şu anda mağdur durumdayız. Ödemeyi yapmamıza rağmen yine de senetlerimizi ödemek zorunda kalıyoruz. Mağduriyetimizle ilgili kimse bizimle ilgilenmedi. Şu anda 2'nci defa ödeme yapmaktayım." ifadelerini kullandı.  

Konuyla ilgili görüştüğümüz okulun yeni yönetimi herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirttiler.

Okulun eski yönetimi M.S. ile yaptığımız telefon görüşmesinde ise iddiaların yalan olduğunu kaydetti.

Etiketler : #Özel   #okul   #tarafından   #dolandırıldıklarını   #belirten   #velilerden   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN