“Ramazan bereketiyle geldi”

Batman’da Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar, uzun bir süredir piyasada yaşanan durgunluktan yakınan esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, “Ramazan bereketiyle geldi” dediler.

17-05-2018

Okunma: 646


Batman’da iftarlık ve sahurluk yiyecek alışverişine çıkan vatandaşlar, çarşı Pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Durgun piyasanın canlandığını ve işlerden memnun olduklarını belirten esnaf, “Ramazan bereketiyle geldi.” diyerek memnuniyetlerini ortaya koydu.

Ramazan ayına günler piyasada bir canlılık yaşandığını ve halen piyasadaki hareketliliğin devam ettiğini belirten esnaf, bu ayın rahmet ve bereketiyle geldiğini söylediler.

 “Ramazan’ın bereketi piyasayı coşturdu”

“Ramazan’ın bereketi tüm Müslümanların üzerine olsun.” diyen esnaf Hayrettin Sarı, “Elhamdülillah Ramazan hazırlığı yaptık. Şu anda işler iyidir çok şükür. Fiyatlarımızda normaldir. Önceki senenin fiyatından satışlar yapıyoruz. Ramazan öncesi bir hazırlığımız vardı. Pekmez, tahin, kaysı, reçel ve bal çeşitlerimiz hepsi hazırdır. Çok şükür, Elhamdülillah işlerimiz iyidir. Ramazan’ın bereketi rahmeti Rabbime şükür piyasayı coşturdu.” dedi.

“Ramazanımız hoş gelmiş bereketli gelmiş”

Ramazan ayı olması münasebetiyle pekmez, tahin, helva ve diğer kahvaltı türlerine talebin daha çok olduğunu belirten Reşat Güntaç, “Ramazanımız hoş gelmiş, bereketli gelmiş. Alışveriş iyidir çok şükür. Fiyatlarımızda normaldir. 3-4 sene önceki fiyatlarla aynıdır. Fiyatlarımız değişmemiş çok şükür. İşimizden memnunuz. Ramazan öncesi bir hazırlık yapmıştık. Ramazan’dan 4 gün önce satışlarımız başladı, iyi gidiyor.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayı mukaddes bir aydır”

Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayır, bereket, huzur, kardeşlik ve barış getirmesi temennisinde bulunan Sadık Akburak’da, bu ayda vatandaşların daha çok muhtaçları gözetmesi gerektiğin söyledi.

“Ramazan sadece ticaret için değil fakir fukaraları hatırlayabilmek gerekir”

Ramazan’da fakir fukaraların hatırlanması gerektiğini belirten Necat Erincik, “Ramazan öncesi bir hazırlığımız vardı. Ticaretimiz için birçok şey hazırladık. Ayrıca Ramazan sadece ticaret için değil fakir fukaraları hatırlayabilmek içinde gereklidir. Memleketin zenginleri bu ayda daha farlı hayırlar yapmalılar. Fakirlere ulaşan yardım bu ayda kat be kattır. Zenginlerin yapacakları yardımları fakir ve mazlumlara ulaştırmasını istiyoruz. Ayrıca dışarıdaki mazlumlara da yardım yapılmalıdır. Savaşlardan kaçıp çadırlarda yaşayanlar var. Bu insanlara da acil yardımlar yapılmalıdır.” dedi.

“Tüm İslam âlemi küfre ve zalimlere karşı bir olmalıdır”

Özellikle Filistin’de genelde ise tüm İslam âleminde yaşanan zulümleri lanetlediğini belirten Erincik, “Hepimiz israilin Müslümanlara yaptığı vahşete şahidiz. İslam yekvücut olmadığı için biz bu acıları çekiyoruz. Bu konuda tüm İslam âlemi küfre ve zalimlere karşı bir olmalıdır. Yapılan vahşeti durdurmak için tepkiler göstermeliyiz. Bu zülüm ve katliamları yapanlar cezalandırılmalıdırlar. Yapılanlar cezasız kalırsa kudurmuş köpekler gibi olacaklar. Yapılan tüm zulümlere karşı çıkmalıyız.  Zalimler fark etmez, ha bizim zalimler ha dışardakiler. Çünkü zalimler tek millettir. Allah zalimleri kahretsin.” şeklinde konuştu. 

Etiketler : #Ramazan   #bereketiyle   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN