“Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etti”

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları, PKK/HDP yandaşlarının başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere onlarca masum insanı katlettiği 6-7 Ekim Kobani bahaneli olayların yıldönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

08-10-2016

Okunma: 848


HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları, düzenlediği basın açıklamasıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine 2 yıl önce 6-7 Ekim tarihinde Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşlarının özellikle dindar halka yönelik gerçekleştirdiği ve Yasin Börü ve arkadaşlarıyla birlikte onlarca insanın hunharca katledildiği olayları lanetledi.

HÜDA PAR İl Binasında yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir okudu.

İmir, 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP’nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırdığını, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulduğunu söyledi.

Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar yapıldığını anımsatan İmir, meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahının özelde cami, Kur’an kursları, İslami STK’lara ve yine referansı İslam olan HÜDA PAR ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlediklerini belirtti.

Hiçbir kutsalı olmayan bu güruhun, muhtaç ailelere Kurban Bayramında kurban eti götüren, 16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş’in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katlettiğini, arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bıraktıklarını vurguladı.

Etiketler : #Şehit   #Yasin   #ve   #arkadaşları   #şer   #güçlerin   #hesaplarını   #alt   #üst   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN