Selamın Güzeli

RABİA GÜL


HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

AYET: “Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin. Şüphesiz, Allah her şeyin hesabını tam olarak yapandır.”

(Nisa; 86)

HADİS: “Allah’a en makbul insan, karşılaşmada selama önce davranandır.”

HİKAYE

SELAMIN GÜZELİ

Bir adam, Allah’ın Resulüne gelerek “esselamü aleyküm” dedi. Peygamber Efendimiz de “Aleykümselam” diyerek adamın selamını aldı. Sonra adam oturdu. Peygamberimiz adamın selam vermesiyle alakalı olarak:

“On sevap” buyurdu.

Sonra bir başka adam geldi ve “esselamü aleyküm ve rahmetullah” dedi. Resulullah aynı şekilde “ve aleykümselam ve rahmetullahi” diyerek onun da selamını aldı. Adam oturdu. Adamın böyle demesi sebebiyle Resulullah: “Yirmi sevap!” buyurdu.

Daha sonra bir başkası geldi ve “esselamü  aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhü” dedi. Allah’ın Resulü selamı aynı aldı. Adam oturdu. Resulullah adamın selamı için de “Otuz sevap!” buyurdu.

FIKRA

Halim Mecalim yok

Sohbet sırasında Bektaşi’ye sormuşlar:

-Baba Erenler niçin oruç tutmazsın?

Bektaşi’de mazeret hazırdır:

-Vallahi tutmak isterim ama halim mecalim yok.

Bektaşi’yi zorda bırakmak için bir soru daha sorarlar:

-İftara çağırsalar gider misin?

-Doğrusu ne yapar eder giderim.

Bektaşi’nin bu cevabına itirazlarını bildirirler:

-Bu nasıl olur? Allah’ın emrini dinlemiyorsun da kulların davetini kaçırmıyorsun!

Bektaşi’nin cevabı hazırdır:

-Bunda şaşılacak ne var? Bilirsiniz ki Cenabı Hak merhametlilerin merhametlisidir ve affedicidir. Fakat insanlar böyle midir? Onlar, en küçük bir sebepten güceniverirler. Bunun için kulların davetlerini kaçırmamak gerekir

AKLINIZDA BULUSUN

BROKOLİ

Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur: Yüksek oranlarda demir ile folik asit içeren brokoli kansızlığı önler.C vitamini ve kalsiyum bakımından zengin olan brokoli toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandıran sebzeler arasında.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN