Siirt’te Hamsi Festivaline Yoğun İlgi

GATOB Başkan Yardımcısı Sinan Sarı Siirt’te gerçekleşen hamsi festivaline gösterilen yoğun ilgiden memnuniyetini dile getirdi.

22-11-2018

Okunma: 632


Siirt’te yapılan hamsi festivaline yoğun ilgi gösterildi, dağıtılan hamsiden almak için metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturan vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı. Festivalde Şarkıcı Sinan Yılmaz da söylediği şarkılarla Siirtlilere unutulmaz bir festival yaşattı.

 Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığınca yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Trabzon ve Siirt’in kardeş şehir olmasının ardından 21 Kasım 2018 tarihinde ‘Siirt Hamsi Festivali’ni düzenledi.Vali Atik, Siirt ve Trabzon illeri arasında kurulan gönül köprüleri ve kardeşlik bağının pekiştirilmesi amacıyla gerçekleşen Hamsi Festivalinde, 20 ton hamsinin vatandaşlara ikram edildiğini bildirdi.

 Bu ilgiden ve yapılan organizasyondan memnuniyetini dile getiren GATOB Başkan Yardımcısı Sinan Sarı “Bu tarz etkinliklerin yapılması öncelikle bir Siirtli olarak beni çok memnun etti. Siirt valisi Ali Fuat Atik e gönülden teşekkürlerimi sunar bu çalışmaların Batman’a da örnek olmasını dilerim. Batman çok güzel ve hızlı gelişen bir şehir, böyle çalışmalarla hem Karadeniz bölgesi ile ilişkiler pekişir hem de bazı kötü olaylardan dolayı oluşan ön yargılar kırılır.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler : #Siirt’te   #Hamsi   #Festivaline   #Yoğun   #İlgi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN