TURİZMİN KEŞFEDİLMEMİŞ SAKLI CENNETLERİ

TURİZMİN KEŞFEDİLMEMİŞ SAKLI CENNETLERİ

29-05-2018

Okunma: 784


Turizm denince akla ilk gelen Ege, Akdeniz ve kum, güneş, sahil oluyor. Oysa keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce turizm cenneti var. Kadim medeniyetleri bağrında barındıran Mezopotamya coğrafyasında dillere destan Siirt’in Botan Çayı, Nusaybin’deki Dünyanın ilk üniversitesi olan Mor Yakup Manastarı ve Batman’ın Balıklı Gölü keşfedilmeyi bekleyen turizm cennetlerinden sadece birkaçı..

İstanbul turizmcilerinden, Real Konak Hotel’in Genel Müdürü Hüseyin Aslan’ın davetlisi olarak Batman’a gelen Turizmci Erdal Oylum Siirt’in Botan çayına Batman Balıklıgölü’ne hayran kaldı.

Turizmci Oylum yaptığı açıklamada: ‘’Tarihi yukarı Mezopotamya olarak bilinen topraklar içinde, onlarca medeniyeti ve kültürü barındırmış. Buradaki şehirlerimiz çok büyük bir kültürel mirasın üzerine kurulmuştur. İnsanların ne kadar sıcak ve misafirperver olduğunu bilmek ise bizleri gururlandırdı’’ dedi.

Güneydoğu turizminin tanıtılması için projelerin hazırlanması gerektiğini belirleyen Oylum açıklamasına şöyle devam etti : ‘’ Yerli turistin yoğun olduğu bu illerimize Avrupalı ve Ortadoğu turistlerimizi yönlendirmek ve Güney Doğu kültürümüzü sürdürmek amacıyla birer proje sunmamız gerekir, özellikle büyük metropol illerimizden biz otelci meslektaşlarımızın çalıştığı yurtdışı ve yurt içi tur operatörlerine hatırlatmak gerekecektir.

Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan ise otelciler olarak Batıdaki meslektaşlarımızla projeler üretip Güneydoğunun keşfedilmeyen turizm cennetlerini Dünya turizmine kazandırmamız gerektiğini ifade etti. Aslan bu konudaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor dedi.

Etiketler : #TURİZMİN   #KEŞFEDİLMEMİŞ   #SAKLI   #CENNETLERİ   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN