Vali Deniz basın mensuplarıyla vedalaştı

Batman Valiliği görevinden Manisa Valiliğine atanan Vali Ahmet Deniz, Batman’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gazetecilerle vedalaştı.

04-11-2018

Okunma: 571


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Deniz, Batman’da görev yaptığı süre içerisinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, eğitim, spor, sağlık, turizm ve kültür alanında birçok yatırımın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Deniz, “Yaklaşık 2,5 yıldır Batman’da görev yapıyorum. Görev sürem doldu ve Manisa Valiliğine atamamız yapıldı. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, ilimizin sorun ve problemlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Sizlerin çalışmalarınızdan çok faydalandık. Özelikle belirtmek istiyorum. Batman’daki basın mensuplarının duruşunda ziyadesi ile memnunuz. Allah’a (celle celaluhu) şükür Batman çukur siyasetine pirim vermedi. Kendisinden uzak tutu ve terörden uzaklaştırdı. Her yıl da güzel şeyleri katlayarak gidiyor. Çok güzel bir ve geleceği olan şehirdir. Bu şehirde hizmet etmek bizim için bir onurdu, şereftir ve aynı şekilde bu sevdamız devam edecektir.” dedi.

“Tarihe sahip çıkmak lazım”

Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesine ve Batman’daki tarihi eserlere değinen Deniz, “Hasankeyf önümüzdeki yıl su tutulmasıyla birlikte tekrar turizmde canlılık olacak. Çünkü orası ana lokomotif butik bir şehir olacak ve Hasankeyf Kalesi tekrar turizme açılacak. Su sporları ve tarihi eserlerin taşınması çok önemli yatırımlardır. Hasankeyf dışında Batman’daki diğer tarihi eserlerimizin ayağa kaldırması konusunda arkadaşlarımızla emek verildi. Hazro Kalesi valiliğimizin imkânlarıyla yapıldı. Özellikle tarihi Gercüş Hükümet Konağının ihalesi yapıldı. Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsünün ihalesi yapıldı. Ayrancı (Dêraqira) köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırı DİKA’dan ihalesi yapıldı. Tarihe sahip çıkmak lazımdır. Çünkü turistler farklı şeyleri görmeye geliyor. Batman merkez sonradan yerleşim yeri olduğu için tarihi mekânlar pek yoktur. Yakın çevredeki tarihi alanlarımızın restoresiyle inşallah Batman çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Batman’dan ayrılmanın zor olacağını belirten Deniz, konuşmanın ardından basın mensuplarıyla vedalaştı. Deniz, “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasının devamını dileyerek basın mensuplarına kitap hediye etti. 

Etiketler : #Vali   #Deniz   #basın   #mensuplarıyla   #vedalaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN