
Vali göçmen öğrencileri kabul etti
Batman Valisi Hulusi Şahin, "Uluslararası Göçmenler Günü" dolayısıyla göçmen öğrencileri kabul etti.
19-12-2018
Okunma: 904

Ziyarete; İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, İl Göç İdaresi çalışanları ve Batman'da eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile aileleri katıldı.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali, Türkiye'nin yıllardır göçmenleri en iyi şekilde ağırladığını belirterek, "Türkiye 3 buçuk milyondan fazla Suriyeli misafiri bağrına basarak ev sahipliği yapıyor. Ülkemiz maddi ve manevi olarak dünyaya örnek olacak bir davranış gösterdi. Göstermeye de devam ediyor. Temennimiz her vatandaşın kendi ülkesinde huzur ve güven içerisinde yaşamasıdır." diye konuştu.
Ziyaretin sonunda öğrencilerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nü kutlayan Vali, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.
"Her Göç Bir İnsan, Her İnsan Bir Göç" temalı resim ve karikatür sergisi
Vali Hulusi Şahin, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle İl Göç İdaresi Müdürlüğü öncülüğünde Batman'da ikamet eden Suriyeli sanatçılar tarafından düzenlenen "Her Göç Bir İnsan, Her İnsan Bir Göç" resim ve karikatür sergisini ziyaret etti.
Batman Park AVM'de düzenlenen sergiyi; Batman Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Ramazan Fani, kamu kurum yöneticileri ve Batman'da ikamet eden göçmenler katıldı.
Göçmen çocuklarla birlikte serginin açılışını gerçekleştiren Vali, sergiyi gezerek yetkililerden eserler hakkında bilgi aldı.
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nde Suriyeli sanatçıların Batman'dan dünyaya verecekleri çok önemli ve çarpıcı mesajlar olduğunu belirten Vali, iki gün sürecek olan sergiyi bütün vatandaşları ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.
BAT-RAY TANITILDI
Batmanlıları Tek Çatıda Buluşturacak Vakıf Kuruluyor
HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Batman Valisi, ağaç gerginliğine cevap verdi; “Harbi çevrecilik icraatla olur”
TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
6 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
Makaleler
Hava Durumu