Yasağa rağmen kutladılar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün 8 Mart mitingi Valiliğin yasak kararına rağmen kadınlar tarafından kutlandı.

07-03-2016

Okunma: 931


8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KJA Batman Bileşenleri tarafından 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nda yapılması planlanan miting Batman Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Yasağa rağmen kadınlar, çalınan erbaneler eşliğinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, HDP, DBP İl Eşbaşkanları, KJA bileşenleri ve kadınlar katıldı.

BARIŞTAN KORKUYORSUNUZ

Etkinlikte konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Bugün burada kitlesel olarak bir miting yapmayı planlamıştık ancak her defasında birtakım bahanelerle mitingimiz valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 saattir bu alandayız hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bugün kadınlar hiçbir yasağı tanımayarak kendi demokratik tepkilerini ortaya koymak için bu alana geldi. Bugüne kadar kadınlar hiçbir yasağı ve engeli tanımadı her defasında seslerini yükseltti." diye konuştu. 

‘BARIŞI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de, kadınlar olarak her zaman barışı haykırmaya devam edeceklerini belirterek, "Bugün burada kadınlar olarak hatta kadın polis memurların da bizimle birlikte halay çekebileceği bir miting gerçekleştirebilirdik. Ne yazık ki merkezi yasakçı zihniyetin yansıması olan bir uygulamayla Batman'da da kadın mitingi yasaklandı. Kadınlardan korkuyorsunuz, çocuklardan korkuyorsunuz, Kürtlerden, Araplardan, Alevilerden korkuyorsunuz. Yasakçı zihniyet barıştan da korkuyor. " dedi. Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Etiketler : #Yasağa   #rağmen   #kutladılar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN