Yolları bozuk olan köylüler yetkililere seslendi

Batman’da mahalle olan ikiztepe (Girbêrêşk) köyü, bozuk yollarının yapılması için yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundular.

20-12-2018

Okunma: 730


Batman merkez bağlı İkiztepe (Girbêrêşk) köyü mahalle olduğundan beri hizmet alamadıklarını belirten vatandaşlar yetkililere seslendi.

İkiztepe mahallesine giden yolu Batman Çayı’na giden kamyonlar ile araçlar, hayvan pazarı esnafı ve belediyeye ait arıtma tesisleri çalışanlarının da kullanması sıkıntıyı biraz daha artırmakta olduğu belirtiliyor.

Çarşı merkezi ile köy arasında taşımacılık yapan sürücülerden Murat Kaya, "Yolumuz yol değildir. Bize hayat kalmamış. Araçlarımız her ay tamirdeyiz. Her gidişimizde bin- bin 500 masraflarımız oluyor. Yazık günahtır. Köylüler ‘elimizden bir şey gelmiyor’ diyorlar. Bizlerde onlar gibi köylüyüz elimizden bir şey gelmiyor. Ne kadar uğraşıyoruz yolları yaptıramıyoruz. Kayyım yolları yapmamakla inat ediyor. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz her kes gibi insanca yaşmak istiyoruz." dedi.

"Yolun yapılıp asfaltlanmasını istiyoruz"

Taşımacılık işi yaparak geçimini sağlayan sürücülerden Yılmaz Erdem ise "Köy yolu bozuktur. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Her zaman araçlarımızı sanayiye götürüp tamir ediyoruz ama fayda etmiyor. Yollar bozuk olduğundan araçta aynı arıza tekrar oluyor. Yolun yapılıp asfaltlanmasını istiyoruz. Yol komple çukurdur. Yolun sıkıntısız bir şekilde giderilmesini talep ediyoruz. Yolcularımızı güzel bir şekilde taşıyabilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kimse bu köye hizmet yapmıyor"

Köylülerden Şaban Sever, "Köyümüzün yaklaşık 3 yıldır yolu bozuktur. Mezbahane ve belediyeye ait arıtma tesisi bu yolu kullanıyorlar. Kayyım gelir bu yolu yapar dedik kayyım HDP belediyesinden daha kötü. Kimse bu köye hizmet yapmıyor. Muhtarımızda elinden geleni yapıyor ama sorunlar çözülemiyor. Sağ taraftan 700 metre 19 Mayıs Mahallesi'nden sol taraftan ise 500 metre Beşevler Mahallesi'ne uzaktır. Biz ortada yolun rezilliğini çekiyoruz. Artık dayanamıyoruz. Mecbur kalarak sesimizi medya aracılığıyla duyurmaya çalışıyoruz. Bu köyden tüm partilere oy çıkıyor ama ilgilenen yok tüm partileri Allah’a havale ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Yetkililerden isteğimiz bir an önce bu yolun yapılmasıdır"

Yollarının çukurlardan kullanılamaz halde olduğunu dile getiren şehir içi sürücüsü Mehmet Selim Sevim, şunları kaydetti:

"Yollarımız hepsi çukurdur. Her gün sanayideyiz. Arabamız perişan oldu. İstisnasız hemen hemen her gün sanayideyiz. Yol diye bir şey yok. Yetkililerden isteğimiz bir an önce bu yolun yapılmasıdır. Başkada bir isteğimiz yok. Günde yaklaşık 20 sefer gidip geliyoruz. 10 sefer köye geliyoruz. 10 sefer de merkeze dönüyoruz."

"Kayyım mahallemizde bir taş taş üstüne bırakmışsa söylesin"

Günde 500 araçtan fazla yollarını kullandığını dile getiren köy sakinlerinden Teyfik Kılıçkan, "Her gün neredeyse 500’den fazla su arıtma ve hayvan pazarına ait araçlar buradan geçiyor. Birçok defa kazalara sebebiyet veriyor. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Yolun hali gözler önündedir asfalt yapılmasını istiyoruz. Hayvan pazarı ve arıtma tesislerinden bir yol direk yeni çevreyoluna bağlanması gerekir. Oradaki yolu bir türlü yapmadılar. Belediye burayı bedava görmüş burayı kullanıyor. Kamyonlar ve tüm araçlar buradan geçiyor. Köyümüz şu anda bir mahalle olmuş ama belediye hiç sahip çıkmadı. Köy yoluna da köy içine de belediye sahip çıkmadı. HDP’yi bir kenara bırakıyoruz. Kayyım mahallemizde bir taş taş üstüne bırakmışsa söylesin. Bu köy sanki belediye düşmanıdır. Ya arıtma ile hayvan pazarının araçları buradan çıkarıp yolumuzu yapmasınlar. Ya da gelip tamamını yapsınlar. Direk çevreyoluna bağlanan yolu satın almışlar ama yapmamışlar." dedi.

"Bozuk yol 600-700 metre ancak vardır"

Yol ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getiren köy sakinlerinden Mehdi Sever, "Her yıl yolumuzun durumu böyledir. ‘HDP yapmıyor’ diyordular kayyım geldi oda aynı onlar gibidir. Sürekli arıtma ve hayvan pazarına giden araçlar burayı kullandıklarından yol baya yoğundur. Boş yerleri yapıyorlar önemli yerleri yapmıyorlar. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Bu yol rezalettir. Görüyorsunuz söylemeye gerek bile yok. Yol da çok yoğundur. Köyümüz, arıtma ve hayvan pazarı araçları burayı kullanıyorlar. Batman Çay’ına giden kamyonlarda bu yolu kullanıyor. Bozuk yol 600-700 metre ancak vardır." diye konuştu. 

Etiketler : #Yolları   #bozuk   #olan   #köylüler   #yetkililere   #seslendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN