Yüzlerce yetim çocuk iftar yemeğinde bir araya geldi

Batman’da 800 yetim çocuk ve aileleri, "Dünya Yetimler Günü" projesi kapsamında iftar yemeğinde bir araya getirildi.

31-05-2018

Okunma: 672


İHH Batman Şubesi, Batmanlı 800 yetim çocuk ve ailelerine 15 Ramazan "Dünya Yetimler Günü" projesi kapsamında bir düğün salonunda iftar yemeği verdi.

İftar programına; Batman Valisi Ahmet Deniz, İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, İHH Yetim Birim Sorumlusu Mehmet Latif Kaya, İHH gönüllüleri ve 800 yetim aileleriyle birlikte katıldı.

Kur’an-ı Kerim tivetiyle başlayan program seslendirilen ilahiler ile devam etti. İftardan sonra bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, “Öncelikle yüce Rabbim tuttuğunuz oruçları, açtığınız iftarı kabul etsin. Şükürler olsun ki Ramazanın bereketi, rahmetiyle, güzellikleriyle hep beraber yaşıyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı bize insan olduğumuzu, insani değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlatma ve anlamı açısından çok kıymetlidir. Bizi biz yapan en önemli değer, insanı insan yapan merhamettir. Merhamet olmadan insan olmak mümkün değildir. Bizim genlerimizde, medeniyetimizin temelinde de zaten bu vardır. Merhamet vardır. Biz dünyanın birçok yerinde, birçok ülkesinde Türkiye olarak merhamet elimizi uzatıyoruz. İhtiyacı olanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çok güzel bir olaydır. Bizi biz yapan da zaten budur. Biz sizleri çok seviyoruz. Sevgili çocuklar siz bizim her şeyimizsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Bugünkü güzel etkinlik için İHH şubemize teşekkür edip kendilerini kutluyorum. Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Bu yüzden sizinle bir olup beraber olmak bizi son derece mutlu etti.” diye konuştu.

Verilen iftar yemeği hakkında bilgi veren Batman İHH Yetim Birim Sorumlusu Mehmet Latif Kaya, “Her Ramazan ayının 15’inde ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlanıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı da Ramazan ayının 15’ini Dünya Yetimler Günü olarak kabul etmiş. Dünya genelinde yetimlere programlar düzenliyoruz. Bu yüzden Batman’da bulunan 800 yetimimize ve ailelerine de ‘Dünya Yetimler Günü’ dolayısıyla iftar programı düzenledik.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : #Yüzlerce   #yetim   #çocuk   #iftar   #yemeğinde   #bir   #araya   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN