İçeriğe geç
Hasankeyf GAZETESİ
5 Eylül 2026 · Cumartesi 26°
E-Gazete
Sağlık

‘Batman’a Çocuk Nefroloji Doktoru atansın’

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman’da Çocuk Nefroloji doktorunun olmaması nedeniyle Meclise soru önergesi verdi.

Haber Merkezi 25 Nisan 2018 19:18 1.423 okunma
‘Batman’a Çocuk Nefroloji Doktoru atansın’
‘Batman’a Çocuk Nefroloji Doktoru atansın’

Aslan’ın soru önergesi şöyle

“Batman gibi nüfusu 500 binin üzerinde olan bir yerde Batman Bölge Devlet Hastanesi olup çocuk nefroloji doktorunun olmaması Batman ve Batmanın çevresinden gelen böbrek hastası çocuklar ve ailelerini zor duruma sokmaktadır.

Batman’daki böbrek hastası çocuklar ve aileleri dışında bu mağduriyeti Batman’a yakın olana Siirt,  Bitlis, Muş ‘taki çocuk hastalar ve aileleri de yaşamaktadır. Böbrek hastası çocuklar maalesef Diyarbakır’a sevk edilerek tedavileri yapılmaktadır. Her ay kontrole gitmesi gereken hasta çocukların tedavilerinde aksaklıklar yaşanmaktadır.

Uzak olması bir de tahlil sonuçlarının uzaması durumunda hasta çocuklar ve aileleri hem maddi hem de manevi olarak ciddi anlamda mağdur olmaktadır. Hasta çocukların tedavilerinin gecikmemesi, ailelerinin mağdur olmamaları için Batmana bir an önce yeterli sayıda çocuk nefroloji doktorunun atanması gerekir.”

İlgili haberler